High tea eller afternoon tea er ikke kun forbeholdt englænderne.
Da mine de to store blev konfirmeret, så fik de en rejse til London som indebar et besøg på The Ritz, hvor der blev indtaget det traditionelle engelske high tea. Begge børn var virkelig begejstrede for denne oplevelse, og Cecilie har i længe snakket om, om vi ikke kunne prøve at lave afternoon tea herhjemme. Jeg tog selvfølgelig udfordringen op.
Til et traditionelt engelsk tebord hører der sig finger sandwich.
Jeg lavede 7 forskellige slags.
Den traditionelle med agurk. Her smører man hvidt sandwichbrød med smør, skræller en agurk og skærer i tynde skiver. Kommer skiverne på brøddet og krydrer med salt og peber. Man skærer kanterne af brødet og deler sandwichen i 3 dele, så det bliver til lange stave.
Derudover havde jeg lavet en med laks og krydret smøreost. Der var en med leverpostej. En med skinke, ost og sennep. En med æggesalat, en med tunsalat og en med kylling med bacon mayo. Det er stegt bacon rørt med mayonnaise, cremefraiche og peber.
Til en ægte engelsk afternoon tea hører der sig også scones til.
Opskriften på scones finder du ovenover.
Til scones serverer man typisk clotted cream, syltetøj og lemoncurd.
Cecilie kunne bestemt også minde mig om, at på The Ritz fil man også macarons. Jeg lavede 4 forskellige slags.
Man får også typisk serveret forskellige kager, både tørre og med creme.
Jeg havde lavet creme linser, små medaljer, after eight cupcakes og små marmorkager.
Jeg havde lavet red velvet cupcakes, kyskager og selvfølgelig ginger shortbread.
Te må ikke mangle, masser af te, både varmt og koldt.
Good afternoon 🇬🇧☕