Vi skulle i går have gæster til aftensmad, de fleste ville være børn, så jeg tænkte, sliders/ mini burgere må da være et hit. Men jeg manglede en god opskrift på saftige burgerboller, så jeg måtte i køkkenet og eksperimenterer. Resultatet blev disse små saftige boller.
Lige nu høster rigtig mange squash fra deres drivhuse, men hvad skal man bruge dem til? Her kommer mit bud.
Her indtaget som morgenmad med røget skinke og rørt A38 med oregano, hvidløg og lidt olie. Hf1 og 2: Squash og rødløg Hf3: æg og skinke Hf4: meget lidt rugmel Fedt: olie Mælkeration: A38
Du skal bruge:
1 revet squash (almindelig størrelse)
1 spsk rugmel
1 æg
1,5 spsk revet ost
salt, peber og hvidløgspulver
olie til stegning
Alle ingredienser blandes godt. Olien opvarmes på en pande. Herefter tager man en stor spsk af blandingen og former til en kugle, som kommes på panden og trykkes flad. Pas på med ikke at trykke dem alt for tynde, for så går de fra hinanden under vendingen. Vend dem først når de er gyldne.
Squash pandekagerne kan bruges til mange ting, de kan spises for sig selv, som tilbehør til kød, jeg har endda brugt dem som “brød” i min lille sandwich.
Her er de brugt som “brød” til en frokost sandwich.
Sense fordelingen ser således ud:
Hf1 og 2: squash, salat, løg, tomat og ærter
Hf3: røget skinke og æg
Hf4: lidt knuste frosne hindbær og lidt rugmel
Fedt: olie og ost
Dressing af cremefraiche 5%
I dag var vi spontane, vi pakkede grillen (den lille transportable ), køletaske og ungerne i bilen, og så kørte vi ud til Jels Sø.
Her lavede vi citronkylling og citronkartofler på grillen. Det oser bare så meget af sol, sommer og Grækenland, så selvfølgelig fulgte der en tzatziki og en græsksalat til.