Måned: juli 2016
Lækker cremet blomkålssuppe med rejer
Inden vi ser os om, så går vi efteråret i møde, det betyder for mig suppe. Jeg elsker at lave forskellige supper, i dag blev det til en af de cremede.
En lille gratin til morgenmad
Gratin plejer at laves med en opbagning med mel og margarine, jeg vælger et sundere alternativ.
Squash…klatkager, pandekager, rösti, kært barn har mange navne.
Lige nu høster rigtig mange squash fra deres drivhuse, men hvad skal man bruge dem til? Her kommer mit bud.
Du skal bruge:
- 1 revet squash (almindelig størrelse)
- 1 spsk rugmel
- 1 æg
- 1,5 spsk revet ost
- salt, peber og hvidløgspulver
- olie til stegning
Alle ingredienser blandes godt. Olien opvarmes på en pande. Herefter tager man en stor spsk af blandingen og former til en kugle, som kommes på panden og trykkes flad. Pas på med ikke at trykke dem alt for tynde, for så går de fra hinanden under vendingen. Vend dem først når de er gyldne.
Squash pandekagerne kan bruges til mange ting, de kan spises for sig selv, som tilbehør til kød, jeg har endda brugt dem som “brød” i min lille sandwich.
Her er de brugt som “brød” til en frokost sandwich.
Sense fordelingen ser således ud:
Hf1 og 2: squash, salat, løg, tomat og ærter
Hf3: røget skinke og æg
Hf4: lidt knuste frosne hindbær og lidt rugmel
Fedt: olie og ost
Dressing af cremefraiche 5%