Vi skulle i går have gæster til aftensmad, de fleste ville være børn, så jeg tænkte, sliders/ mini burgere må da være et hit. Men jeg manglede en god opskrift på saftige burgerboller, så jeg måtte i køkkenet og eksperimenterer. Resultatet blev disse små saftige boller.
Ud af en portion får man ca 18-20 mini burgerboller.
Jeg brugte:
- 25 g gær
- 1 tsk havsalt
- 1 spsk olivenolie
- 3 dl A38
- 2 dl varm vand
- 3 dl fuldkorns speltmel
- 6 dl groft sigtet ølands hvedemel (lidt mere til at ælte)
- æg til pensling
- sesam og chiafrø til drys
Jeg kom det varme vand og den kolde A38 i en skål, rørte rundt og smuldrede min gær heri. Da gøren var opløst tilsatte jeg salt og olie.
Herefter rørte jeg speltmel i min blanding. Lidt efter lidt tilsatte jeg ølands hveden, indtil dejen var fin glat og ikke længere klistrede. Herefter stod dejen til hævning i 3 timer.
Jeg delte dejen i små stykker, der giver ca 18-20 boller af sådan en portion dej. Jeg formede dejen til boller. Bollerne blev penslet med æg og jeg dryssede med sesam og chiafrø. De efterhævede kun i 15 min. Herefter kom de i en forvarmet ovn ved 200 grader i 20 minutter. Bagetiden kan variere alt efter ovn.
det Øland mel hvor købes det henne ? de ser lækre ud de boller
Melet er købt på Gram Slot – men kan også købes i REMA1000. Der findes også andre fabrikater af ølandsmel.