Burgerboller med ølands hvedemel

13844320_10154371236305879_2006805086_o

Vi skulle i går have gæster til aftensmad, de fleste ville være børn, så jeg tænkte, sliders/ mini burgere må da være et hit. Men jeg manglede en god opskrift på saftige  burgerboller, så jeg måtte i køkkenet og eksperimenterer. Resultatet blev disse små saftige boller.

Ud af en portion får man ca 18-20 mini burgerboller.

Jeg brugte:

  • 25 g gær
  • 1 tsk havsalt
  • 1 spsk olivenolie
  • 3 dl A38
  • 2 dl varm vand
  • 3 dl fuldkorns speltmel
  • 6 dl groft sigtet ølands hvedemel (lidt mere til at ælte)
  • æg til pensling
  • sesam og chiafrø til drys

Jeg kom det varme vand og den kolde A38 i en skål, rørte rundt og smuldrede min gær heri. Da gøren var opløst tilsatte jeg salt og olie.

Herefter rørte jeg speltmel i min blanding. Lidt efter lidt tilsatte jeg ølands hveden, indtil dejen var fin glat og ikke længere klistrede. Herefter stod dejen til hævning i 3 timer.

Jeg delte dejen i små stykker, der giver ca 18-20 boller af sådan en portion dej. Jeg formede dejen til boller. Bollerne blev penslet med æg og jeg dryssede med sesam og chiafrø. De efterhævede kun i 15 min. Herefter kom de i en forvarmet ovn ved 200 grader i 20 minutter. Bagetiden kan variere alt efter ovn.

13901683_10154371226595879_441940868_o

 

2 meninger om “Burgerboller med ølands hvedemel”

    1. Melet er købt på Gram Slot – men kan også købes i REMA1000. Der findes også andre fabrikater af ølandsmel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *