Lækker cremet blomkålssuppe med rejer

13882658_10154366931990879_6043937275282993437_n

Inden vi ser os om, så går vi efteråret i møde, det betyder for mig suppe. Jeg elsker at lave forskellige supper, i dag blev det til en af de cremede.

Til denne suppe, som er til ca 6 personer, hvor hver mand kan få i hvert fald 2 tallerkner skal du bruge:

  • 1,5 blomkål
  • Vand
  • 1 flødeost naturel, jeg brugte light
  • 1 dl fløde
  • 3 bouillonterninger, 2 grøntsags og 1 hønse
  • salt, peber og muskatnød (kan undlades)

Del blomkålen i buketter, kom det i en gryde. Hæld vand ved, så det dækker kålen, kom bouillonterningerne ved kålen. Bring vandet i kog, skru ned og lad det simrer til blomkålen er kogt og blød. Nu skal det blendes, jeg bruger stavblenderen, da det går meget hurtigere end i en kande. Blend hele massen til den er jævn og fin. Tilsæt flødeosten og fløden. Varm suppen igennem og smag til med salt og peber og muskat. Jeg brugte 2 tsk muskat til denne suppe.

13682524_10154366971075879_1442169540_o

Til suppen havde jeg lavet rugbrødscroutoner. De smager super godt og mætter noget mere end lyst brød.

Jeg har til denne portion brugt:

  • 3 skiver grov rugbrød skåret i tern
  • 1 spsk oliven olie
  • et drys smoked paprika (ca 1/2 tsk)

Rugbrød, olie kommes i en pande på fuld blus, paprika drysses over brødet. Nu skal man bare røre rundt i brødet, så det ikke brænder på. Når brødet har suget al olien, og begynder at tage farve og blive sprød, så er det færdigt. Brødet skal blot køle af inden servering.

 

Sense fordelingen på et måltid som dette:

  • Hf1 og 2: blomkål og rucola i pestoen
  • Hf3: rejer og flødeost (under 17%)
  • Hf4: rugbrødscroutoner (ca 1/2 skive rugbrød)
  • Fedt: Fløde og pesto

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *