Fetaruller

Vi elsker mad der er nemt at lave, og det er disse fetaruller.

Til 12 ruller, som kan fryses, skal du bruge:

  • 12 tortillas
  • 2 pakker fast fetaost i blok
  • oregano
  • Flydende honning
  • et sammenpisket æg
  • sesamfrø

Del din fetablok i 6 dele, altså tykke skiver, det gør du ved begge blokke. Kom 1 skive fetaost på en tortilla.

Drys oregano på og kom et par teske honning over.

Rul tortillasen en runde og bøj siderne ind over som på billedet. Pensel med æg på resten af tortillasen og rul den helt sammen. Læg rullen med åbningen ned af på en bageplade. Pensel med æg og drys med sesam. Bag i ovnen ved 200 grader til de er gyldne. Jeg serverede tzatziki og græsk salat til.

Blomkålsnuggets.

De mest sprøde og lækre nuggets uden kød. De egner sig så godt som tilbehør.

Du skal bruge:

  • Et helt blomkål i buketter
  • 2 dl mel
  • 2 dl mælk
  • 2 tsk løgpulver
  • 3 tsk paprika
  • 1/4 tsk peber
  • 1/4 tsk salt
  • knuste cornflakes til at vende nuggets i.
  • olie

Rør mel, mælk og krydderier godt sammen. Kom blomkålsbuketterne i en af gangen og vend dem godt i blandingen. Dryp dem lidt af og vend dem i cornflakes. Kom dem på en bageplade med bagepapir og spray med olie. Giv dem 25-30 minutter ved 200 grader varmluft.

spaghetti vafler

Vafler, ja dem laver jeg i alle afskygninger, i dag blev det til de her vafler med spaghetti.

Du skal bruge:

  • Kogt spaghetti (jeg kogte af 500 g)
  • 6 sammenpiskede æg
  • 1 spsk oregano
  • 1 spsk hvidløgspulver
  • 1/3 tsk peber
  • 1/2 tsk salt
  • 300 g kyllingetern (lige som skinketern)
  • 200 g revet mozerella

Rør alle ingredienser sammen. Det er lettest hvis du rører krydderierne i ægtemassen før du vender pasta, kylling og ost i. Spray dit vaffeljern med olie og kom et par skefulde i jernet.

Steg vaflerne til de er gyldne og sprøde uden på.

Jeg serverede en råkost til.

Foccacia 2,0

Foccacia kan bruges til meget mere end man lige tror.

Kristoffer ville gerne have kyllinge sandwich, så jeg bagt foccacia brød vi kunne bruge til dem.

Du skal bruge:

  • 325 g vand
  • 1 tsk tørgær
  • 20 g olivenolie plus til toppen
  • 1,5 tsk salt
  • 400 g mel
  • Flagesalt og rosmarin til toppen.

Jeg kom mit vand, olie og tørgær i en kondibøtte. Jeg tilsatte mel og salt og rørte det rund med en ske. Melet skal være helt vådt. Jeg kom låg på bøtten og satte den lunt i 30 minutter. Herefter kom jeg olie på mine fingre og træk dejen op over sig selv fra siderne. Låg på bøtten igen i 30 minutter og gentog processen. Herefter stod dejen 30 minutter mere. Jeg kom olie i en foliebakke og vendte min dej ud i den. Trak den ud til hjørnerne og lod den hæve i 1 time. Imens forvarmede jeg ovnen til 200 grader varmluft. Jeg dryppede olivenolie på min dej og dryssede med flagesalt og rosmarin og så tog jeg fingrene ned i dejen og lavede fordybninger. Foliebakken kom i ovnen i ca 30 minutter.