Ølmarinerede flæskestegs stykker

dav

Øf Øf og skål.

Jacob havde forleden dag købt en stor flæskesteg/ksmsteg i Bilka. Pladsen i fryseren er ret træng, og stegen skulle derfor spises. Typisk ender det med traditionel flæskesteg herhjemme, men ikke i dag. I dag blev flæskestegen behandlet med stor kærlighed, den blev nemlig badet i øl og langtids stegt. Det var bestemt ikke noget kødet havde noget imod, for det blev bare så lækkert. Sovsen har aldrig været så smagfuld som den var i dag.

dav

Til sådan en omgang skal du bruge:

 • En kamsteg på 4,2-4,5 kg
 • 2 mørke øl, jeg brugte en stout
 • 2 løg skåret i både
 • Lauerbærblade 2 stk pr stk kød
 • Timiankviste
 • Salt
 • 2 grønsagsbouillon
 • 5 dl vand

Start med at skære stegen i firkanter. Det passer med 4-5 riller svær i hvert stykke. De store stykker deles så på midten.

 

dav

Drys hvert stykke kød med salt under bunden og læg et Lauerbærblad under. Kom kødet i en stor bradepande. Drys sværen med salt og stik et Lauerbærblad i sværen. Læg nu en kvist frisk timian på hvert stykke kød.

Del de to løg i både og kom dem ned ved kødet. Hæld de to mørke øl ved kødet. Lad kødet marinere et par timer i fadet.

dav

dav

Kom fadet i ovnen ved 100 grader varmluft i tre timer. Efter 1,5 time hældes bouillonen ved (vandet koges og terningerne røres ud heri).

Efter de 3 timer skrues op for varmen til 225. Væden ved kødet hældes i en skål. Nu skal kødet have omkring 40 minutter mere. Hvis sværen ikke er sprød, så giv lige et par minutter grill.

Sovsen er enkel at lave. Lav den opbagning af smør og mel. Tilsæt væden fra kødet samt lidt fløde. Kog det op og smag til med salt. Tilsæt evt lidt madkulør.

dav

Jeg serverede gule bønner og timian grønt til.

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/madmedwinnie.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

2 meninger om “Ølmarinerede flæskestegs stykker”

 1. Er lige ved at sætte de marinerede flæskestegsstykker i ovens, skal ølmarinaden blive ved stykkerne ???? Pyhhh, jeg er i tvivl
  Vh Mette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *