Krydret risengrød med frugtsovs

dav

Jo jo den er god nok, det er aftensmad.

Grød er jo faktisk nem aftensmad. Desværre er ældstebarnet ikke så vild med risengrød, så vi får det ikke så tit. I dag havde jeg dog besluttet mig for, at det var det der var på menuen. Jeg har dog eksperimenteret lidt med den traditionelle opskrift, og det til stor glæde for ældstebarnet, som faktisk endte med at spise 2 store portioner.

Jeg startede med at lave frugtsovsen som jeg serverede kold til den varme krydrede grød.

Til sovsen skal du bruge:

 • 600 g jordbær (gerne fra frost)
 • 2 æbler skrællede og i tern
 • 100 g sukker
 • 3 spsk citronsaft
 • 5 spsk vand
 • 1 tsk vaniljesukker

Kom det hele i en gryde. Bring det i kog, skru ned og læg låg på. Lad det stå og simre i 30 minutter. Hold øje med det. Tag det af varmen og blend det. Jeg gjorde det med stavblenderen. Stil det på køl.

Til grøden skal du bruge:

 • 5 dl vand
 • 7 dl grødris
 • 2 l mandelmælk
 • 5 dl sødmælk
 • 1 stang kanel
 • 4 kardemommekapsler
 • 2 tsk vaniljesukker
 • 1/2 tsk muskatnød
 • 100 g rørsukker
 • 2 tsk salt

Bring vandet vandet i kog i en stor gryde. Drys risene i og kog det under omrøring i 2 minutter. Tilsæt mælken både sød og mandel. Tilsæt kanel, muskatnød, vaniljesukker og kardemomme. Under omrøring bringes grøden i kog. Skru ned for varmen og læg låg på. Lad grøden småkoge i 40 minutter. Rør ind imellem i grøden. Tilsæt sukker og salt. Lad det småkoge yderligere 10 minutter.

Server grøden ned den kolde frugtsovs. Drys evt lidt mere kanel over grøden.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/madmedwinnie.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *