Anderledes, ja det er jo sådan vi er herhjemme.
Lasagne er ikke altid bare lasagne herhjemme. Nok engang lod jeg mig inspirere fra nettet i dag. Jeg havde set en video på instagram og tænkte, nøj det ser lækkert ud. Der blev derfor eksperimenteret med denne version af en lasagne.
Jeg lavede ekstra sovs, så der var til en lasagne til fryseren også, på den måde sparer man tid i køkkenet.
Til en ring og en ekstra lasagne skal du bruge:
Til kødsovsen:
- 2 store løg i fine tern
- 4 fed presset hvidløg
- 1 kg hakket oksekød
- 5 spsk fedtstof
- 2,5 dl rødvin
- 2 dåser tomatkoncentrat (Ca 6 spsk)
- 2 dåser hakkede tomater
- 2 dl fløde
- 5 tsk salt
- 3 tsk peber
- 2 spsk timian
- 3 spsk hvidløgspulver
- 2 spsk oregano
- 5 tsk sukker
Til den hvide sovs skal du bruge:
- 75 g margarine
- 3 spsk mel med top
- 6 dl mælk
- 2 tsk salt
- 1/4 tsk peber
- 1 tsk muskatnød
- 100 g parmesanost
Til brøddet:
- 1 pakke sandwichbrød
- 100 g smeltet smør
- 4 fed presset hvidløg
- 1 spsk hakket persille
Endvidere brugte jeg 2 pakker ferske pasta plader. Der var både til ringen og den ekstra lasagne. Jeg brugte også en pakke gaudaost i skiver.
Du skal starte med sovsen, da den tager lidt tid at lave. Kom løg, hvidløg og kød i en gryde sammen med fedtstof. Brun kødet godt af. Tilsæt nu tomatkoncentrat, rødvin, de hakkede tomater og krydderierne. Varm det godt igennem inden du tilsætter fløden. Lad det stå at koge ind ved svag varme gerne et par timer, så bliver kødsovsen bedst.
Lav den hvide sovs. Kom margarinen i en gryde og varm den op. Rør melet i til en bolle. Tilsæt mælk under omrøring lidt af gangen. Sovsen skal være lidt tyk og glat. Tilsæt krydderier og parmesanost. Varm sovsen godt igennem.
Nu skal du lave brøddet. Tag og skær skorperne af dit brød. Smelt smørret og tilsæt hvidløg og persille. Rul brøddet fladt med en kagerulle.
Så skal brøddet pensles på begge sider med hvidløgssmøret.
Nu skal brøddet i en form. Jeg brugte en ring, sådan en til marmorkage.
Brøddet skal også rundt om “pinden” i midten.
Læg et stykke af lasagne pladen i bunden.
Kom et lag hvid sovs ovenpå.
Læg et stykke ost ovenpå sovsen.
Læg et lag kødsovs ovenpå.
Gentag proceduren 2 gange mere. Slut lige af med et lille lag hvid sovs.
Nu skal der låg på. Det sidste brød lægges ovenpå som låg.
Nu skal laganen i ovnen i 35 minutter ved 200 grader. Når lasagnen er færdig vendes den ud på et skærebræt. Pas på når du skærer den, den kan være lidt blød.
Ser lækkert ud!!!
God ide med brøddet udenpå!
Du skriver “friske pastaplader”; er det ukogt og ikke tørret pastaplader?
Jeg har ikke set sånne her i Norge. Men tænker at man kan koge en pakke vanlige tørret lasagneplader….tror du ikke?