Pirogger med skinkefyld

IMG_20180307_173928_147

Madpakke, aftensmad, frokost, pirogger kan bruges til det hele.

Pirogger er for mig et godt alternativ til pizza. Fyldet kan varieres efter smag. Denne udgave er med skinke og den var et hit hos mine børn.

IMG_20180307_183425_355

Til 20 stk skal du bruge.

Til dejen:

  • 50 g gær
  • 4.5 dl mælk
  • 2 spsk honning
  • 60 g smør
  • 2 tsk salt
  • 2 dl Amo fuldkorns hvedemel ( den mel er ret grov, der er kerner i)
  • 2 dl rugmel
  • Resten af melet har jeg brugt tippo 0, men andet Pizza mel kan også bruges

Til fyldet skal du bruge:

  • 1 broccoli i små buketter
  • 40 g smør
  • 3 spsk mel
  • 4 dl mælk
  • 200 g revet ost
  • 1 tsk peber
  • 1 tsk salt
  • 1-2 tsk revet muskatnød
  • 700 g skinkestrimler
  • 5 hårdkogte æg

Start med dejen.

Kom ca halvdelen af mælken i en skål, opløs gæren heri. Resten af mælken, smør og honning kommes i en gryde og lunes. Kom blandingen i skålen. Kom de grove meltyper i og rør rundt. Tilsæt salt. Kom nu tippo mel i til dejen ikke klæber, dejen skal stadig være smidig.

dav
Jeg fik hjælp i køkkenet af min den mindste på 4 år. 

Stil dejen til hævning med folie eller låg over skålen i minimum 2 timer. Jeg lavede dejen om morgenen og lod den stå til om eftermiddagen.

Fyldet:

Start med at dampe broccolibuketterne. De skal kun lige have et par minutter.

Kom smør i en stor gryde, smelt det. Pisk melet i. Pisk mælken i, så man laver en opbagning. Sovsen bliver meget tyk. Tilsæt ost. Kom krydderierne i. Tilsæt nu skinke, broccoli og de kogte æg. Del æggene i mindre stykker med grydeskeen. Rør massen godt igennem, så sovsen er fordelt over alt fyldet.

dav

Del dejen i 20 stykker. Form boller af dejen. Rul herefter dejen ud. Læg 2 spsk fyld på dejen.

dav
Læg fyldet i den ene ende, sørg for at der er en kant på minimum 1 cm, hvor der ikke er fyld. 

Fold dejen hen over hinanden (se foto)  Mas kanterne sammen med en gaffel. Gentag til alt dejen er brugt. Pensel piroggerne med et sammenpisket æg og drys evt med sesamfrø.

dav

Lad piroggerne hæve 30 minutter. Imens tændes ovnen på 200 grader varmluft. Bag piroggerne i 20 minutter.

Piroggerne er fryseegnede.

dav
Lad piroggerne køle af før de fryses. 

Jeg serverede gnavergrønt til.

dav

I sense ser fordelingen således ud:

  • Hf1 og 2: gnavergrønt og broccoli
  • Hf3: ost, æg og skinke
  • Hf4: brød
  • Fedt: smør og sesamfrø
  • Mælkeration i form af mælk i sovsen
  • Dressing

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *