Syrlig og sød på samme tid.
En dessert bolle, ja det kan man måske godt kalde disse boller. De smager virkelig bare af mere.
Til 12-14 boller skal du bruge:
- 50 g gær
- 100 g oliemargarine
- 3 dl hindbær yoghurt
- 4 spsk sukker
- 1 æg
- 1 tsk vaniljesukker
- 225 g hindbær (bare dem fra frost)
- 300 g store chokoladeknapper
- 100 g groft hakkede valnødder
- 700-800 g hvedemel eller manitoba mel
Rør gæren ud i en blanding af yoghurt, oliemargarine og sukker. Når gæren er opløst tilsættes vaniljesukker og æg. Rør det godt igennem. Tilsæt hindbær, chokoladeknapper og valnødder. Rør det godt sammen inden du begynder at røre melet i lidt efter lidt. Dejen må ikke blive tør.
Stil dejen til hævning i 30 minutter. Tænd for ovnen 200 grader varmluft.
Form bollerne og kom dem på en bageplade med bagepapir. Bollerne skal ikke efterhæve eller pensles. Bag dem i den forvarmede ovn i 15-20 minutter.
Bollerne kan sagtens fryses.