En lille gratin til morgenmad

IMG_20160729_103630

 

Gratin plejer at laves med en opbagning med mel og margarine, jeg vælger et sundere alternativ.

Disse gratiner kan laves i et utal af varianter. Man bestemmer nemlig helt selv hvilke grøntsager man vil bruge.

Til en lille gratin har jeg brugt:

  • 1 lille gulerod skåret i tern
  • 1 lille buket blomkål skåret i små stykker
  • 1/2 håndfuld skinke i tern
  • 1 æg
  • 1 spsk fløde
  • 1/4 tsk bagepulver
  • Salt, peber og muskatnød
  • 1/2 spsk revet ost
  • Olie til at smøre formen

De er meget nemme at lave. Man smører blot formen, kommer de snittede grøntsager og skinken i formen. Æg og fløde piskes, bagepulver og krydderier (bare et lille drys) tilsættes og piskes godt. Æggemassen hældes over grøntsagerne. Osten drysses over. Gratinen kommes i en varm ovn i Ca 20-25 minutter ved 200 grader.

Som sagt kan man bruge alle former for grøntsager, fra peberfrugt til kål. Kun fantasien sætter grænser.

20160729_093815

Sense fordelingen for dette måltid ser således ud:

  • Hf1 og 2: tomat, radise, gulerod og blomkål
  • Hf3: æg og skinke
  • Hf4: knækbrød
  • Fedt: fløde, ost og smøreost

2 meninger om “En lille gratin til morgenmad”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *