Gratin plejer at laves med en opbagning med mel og margarine, jeg vælger et sundere alternativ.
Disse gratiner kan laves i et utal af varianter. Man bestemmer nemlig helt selv hvilke grøntsager man vil bruge.
Til en lille gratin har jeg brugt:
- 1 lille gulerod skåret i tern
- 1 lille buket blomkål skåret i små stykker
- 1/2 håndfuld skinke i tern
- 1 æg
- 1 spsk fløde
- 1/4 tsk bagepulver
- Salt, peber og muskatnød
- 1/2 spsk revet ost
- Olie til at smøre formen
De er meget nemme at lave. Man smører blot formen, kommer de snittede grøntsager og skinken i formen. Æg og fløde piskes, bagepulver og krydderier (bare et lille drys) tilsættes og piskes godt. Æggemassen hældes over grøntsagerne. Osten drysses over. Gratinen kommes i en varm ovn i Ca 20-25 minutter ved 200 grader.
Som sagt kan man bruge alle former for grøntsager, fra peberfrugt til kål. Kun fantasien sætter grænser.
Sense fordelingen for dette måltid ser således ud:
- Hf1 og 2: tomat, radise, gulerod og blomkål
- Hf3: æg og skinke
- Hf4: knækbrød
- Fedt: fløde, ost og smøreost
Hvor har du købt din form henne
Dem har jeg købt i Super Kram til 20,-