![Der gøres klar til "kødsovs"](http://madmedwinnie.dk/wp-content/uploads/2016/07/20160725_152329-e1469462943557-225x300.jpg)
Vi har i længe snakket om, at vi skulle have en kødløs dag om ugen…shhhh vi siger ikke noget til ungerne.
Jeg har i dag lavet denne kødløse kødsovs til vores pasta. Jeg troede, jeg kunne snyde ungerne, den gik desværre ikke. Nogen var mere begejstrede end andre, jeg nævner ingen navne.
Da vi er mange her i huset, og jeg gerne ville have til to dage, så er opskriften herunder til 10 personer.
Du skal bruge:
- 500 g linser, jeg brugt halv rød og halv sort
- 3 løg i tern
- 5 gulerødder i tern
- 3 peberfrugt i tern
- 6 fed hakkede hvidløg (vi elsker hvidløg)
- 2 dåser hakkede tomater
- Olie til stegning
- Salt og peber.
- 3-4 dåser vand ( jeg brugte dåsen fra tomaterne)
- Bouillonterning (jeg brugte oksekøds)
- Krydderier efter valg. Timian, oregano og basilikum kom i vores.
Svits grøntsagerne til de er bløde. Tilsæt de skyllede linser, de hakkede tomater, vand og bouillonterning og krydderier. Kog under låg i Ca 30 min. Smag til med salt, peber og krydderier.
!["Kødsovs" med grov pasta og ost](http://madmedwinnie.dk/wp-content/uploads/2016/07/IMG_20160725_175645-300x300.jpg)
Sense fordelingen af denne tallerken.
- Hf1 og 2: gulerod, løg, peberfrugt og tomat
- Hf3: linser
- Hf4: pasta, jeg har sparet Hf4 væk i min morgenmad og kun begrænset til frokost, så jeg tog en stor håndfuld
- Fedt: olie og ost
Lækker ret – tak for den inspiration
Det er så dejligt at vi nu kan se opskriften på alle dine lækre retter som du altid smider op på din Facebookvæg
Glæder mig til at prøve at lave retterne