Citron, citron og sol

Græsk inspireret citronkylling og citronkartofler
Græsk inspireret citronkylling og citronkartofler

I dag var vi spontane, vi pakkede grillen (den lille transportable ), køletaske og ungerne i bilen, og så kørte vi ud til Jels Sø.

Her lavede vi citronkylling og citronkartofler på grillen. Det oser bare så meget af sol, sommer og Grækenland, så selvfølgelig fulgte der en tzatziki og en græsksalat til.

Meget nemt at tage med, når det hele er i bakker og stanniol.
Meget nemt at tage med, når det hele er i bakker og stanniol.

Til citronkylling skal du bruge:

 • Kyllinge filet
 • Olivenolie
 • Citron
 • Hvidløg
 • Honning
 • Timian
 • Rosmarin
 • Salt og peber

Det er meget nemt at lave. Man kommer bare kylling i et fad eller hvis det skal være på grill så en alu bakke.  Herefter hælder man lidt olie, citronsaft (smid ikke skallen fra citronen ud) og lidt honning over. Man krydrer med salt, peber og urterne. Hvidløgene mases med en kniv og kommes ved sammen med skiver af de pressede citroner. Læg stanniol over og steg  i ovn eller på grillen. På grillen fik de ca 25 min. Vi tog stanniolen af undervejs, så væden kunne fordampe og kyllingen kunne få lidt farve.

20160726_205136

Til Citron kartoflerne skal du bruge:

 • Kartofler
 • Olivenolie
 • Citronsaft
 • Timian
 • Groft salt

Kartoflerne skrælles og skæres i både. Kartoflerne kommes i en skål eller en frysepose, hvori man kommer olie, citronsaft, timian og salt. Kartoflerne vendes i blandingen. Tag et stykke stanniol og kom et stykke bagepapir over. Kom kartoflerne over på bagepapiret. Du skal kun komme så mange kartofler over på bagepapiret, så man stadig kan folde papiret om kartoflerne. Det samme gør man med stanniolen. For at være sikker på, at det ikke går i stykker under tilberedningen folder man et ekstra stykke stanniol om kartoffelpakken. Jeg snød lidt med kartoflerne hjemmefra og gav dem 30 min i ovnen ved 200 grader. Herefter fik de 25 min. på grillen. Vi åbnede pakken undervejs, så væden kunne fordampe.

Den bedste alkoholfri rose vin som findes
Den bedste alkoholfri rose vin som findes

Til maden fik vi tzatziki som jeg havde lavet på A38. Det fungerer sådan set ok, jeg skulle måske have ladet den dryppe af i et klæde, men det gør jeg næste gang. Denne gang brugte jeg halv agurk og halv squash i min blanding, det giver en lidt mere fast struktur. Jeg kommer altid lidt olivenolie og hakket mynte i min tzatziki, det giver en dejlig smag til den.


20160726_203629


Sense fordelingen for sådan et måltid inklusiv den alkoholfri rose vin, som kun har et kcal på ca 28 kcal for et glas.

Hf1 og 2: tomat, agurk, rødløg, peberfrugt og squash
Hf3: kylling
Hf4: kartofler og vin (jeg sparede Hf4 væk til morgenmaden)
Fedt: olie, fetaost og oliven
Mælkeration: A38

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/madmedwinnie.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *