Hjemmelavede ristede løg

Her brugt til en roastbeef mad
Her brugt til en roastbeef mad

Ristede løg er nok ikke det sundeste i verden, men det hører bare til en roastbeef mad eller en hotdog.

Jeg bilder mig selv ind, at hjemmelavede ristede løg er sundere end dem man køber i supermarkedet. Det er de sikkert ikke, men de smager 100 gange bedre, og så er de ikke svære at lave.

  • 20160726_122705

Du skal bruge:

  • 2 store løg
  • 2 spsk hvedemel
  • Lidt salt
  • Olie til stegning

20160726_123017

Start med at pille løgene, skær dem derefter i halve skiver. Del løgeskiverne fra hinanden det er vigtigt, ellers bliver løgene ikke sprøde når de friteres.

20160726_123342

Vend løgene i mel. Sørg for at alle skiverne er dækket af mel. Kom herefter løgeskiverne i en si og ryst overskydende mel fra. Jeg rystede i hvert fald en spiseske overskydende mel fra.

20160726_123751

Opvarm olie i en pande. Jeg brugte raps olie. Olien skal være varm før løgene kommes i. Du kan evt kontrollere ved at sætte ende af en tændstik, den ende uden svovl, ned i olien. Bobler det rundt om tændstikker,  så er olien varm nok. Kom nu løgene i den varme olie, del portionen op, så du steger lidt af gangen. Vend løgene undervejs med en hulske. Du skal holde øje, så de ikke bliver sorte.

20160726_125039

Når løgene er gyldne tages de op med en hulske og kommes over på en tallerken med køkkenrulle på. Her drysses de med salt imens de stadig er varme.

Bemærk lige sommerfuglen som sidder på min kniv
Bemærk lige sommerfuglen som sidder på min kniv

Sense fordelingen for sådan en mad:

  • Hf1 og 2: salat, hjemmesyltede agurker, høvlet peberrod og ærteskud
  • Hf3: 4 skiver roastbeef
  • Hf4: 1/2 skive rugbrød
  • Fedt: remoulade og de ristede løg (som nok stadig ender i rød kategori)

	

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *