Jeg er forelsket, forelsket i lemon curd.
Jeg har alle dage haft en forkærlighed for lemon curd. Jeg elsker det på et stykke ristet toastbrød.
Lemon curd er engelsk og kan vel bedst beskrives som citronens svar på Nutella.
Jeg bruger også min lemon curd ovenpå skyr, i kager, på pandekager, mulighederne er mange.
Til et glas skal du bruge:
- Revet skal og saft af 2 økocitroner
- 170 g sukker (sukrin hvis du vil spare på kcal)
- 3 æg
- 70 g kold smør i store tern
Kom citronsaft, citronskal, sukker (eller sukrin) og æg i en gryde, varm massen op på svag varme og under konstant omrøring, det må ikke koge. Når massen er tyknet, der går ca 5 minutter, så tages gryden af varmen og den kolde smør tilsættes under omrøring. Jeg sier min lemon curd, da jeg bedre kan lide den bløde cremede struktur, men man kan godt lade skallen blive i massen. Lemon curden kommes i et skoldet glas og sættes på køl. Et par uger kan det godt holde sig på køl.