Hokkaido salat

IMG_20180223_194315_255

Behøver en salat at indeholde salat?

Vores salat her til aften indeholdt i hvert fald ikke salat. Til gengæld fik jeg brugt en af de hokkaido græskar jeg havde liggende. Salaten smagte skønt og var mættende.

Til en skål salat skal du bruge:

  • 1 hokkaido
  • Olie
  • Salt og peber
  • Skal og saft af en økocitron
  • 1 dl granatæble kerner
  • 1 håndfuld mandler
  • 1 stor håndfuld blåbær eller 2 små
  • 100 g fetaost
  • Drys med bredbladet persille

Start med at vaske græskaret godt. Flæk det og fjern kernerne. Skær græskaret i mundrette tern. Kom dem på en plade med bagepapir, hæld ca 2 spsk olie over og krydder med salt og peber. Kom pladen i en forvarmet ovn ved 175 grader i ca 25 minutter.

Tag pladen ud af ovnen og lad kødet køle af. Kom græskaret i en skål, vend citronskal og saft heri. Tilsæt nu granatæble, blåbær og fetaost. Kom mandlerne på en tør pande. Rist dem i et par minutter. Hak herefter mandlerne groft og drys dem over salaten. Tag en håndfuld bredbladet persille og hak det groft. Drys også det over salaten.

Salaten fungere fint som tilbehør til de fleste kødretter, og man behøver ikke andet til, da salaten mætter godt.

IMG_20180223_171612_794

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *