Denne ret er så meget retro, men det bliver den ikke ringere af.
Jeg kan huske at jeg i min barndom bladrede i en af min mors opskrifte bøger fra Karolines køkken, og her var opskriften på maskeret blomkål. Jeg har selv lavet det ofte, det er nemt og lidt af en hyggeret.
Du skal bruge:
- 1 helt kogt afkølet blomkål
- 1/2 bakke feldsalat
- 1/2 dåse asparges
- 2 dl ærter
- 330 g rejer
- 3 kogte æg i 1/4
- Tomater
Til dressingen skal du bruge:
- 1 bæger cremefraiche, altså 1/2 l
- 1 spsk sennep
- 2 spsk purløg
- 2 spsk hakket dild, jeg bruger det fra frost
- 1 spsk citronsaft
- Salt og peber
Dressingen røres og stilles på køl. Blomkålet anrettes på et fad, en klat dressing kommes på og lidt frisk dild som pynt på toppen.
I sense ser fordelingen på min tallerken således ud:
- Hf1 og 2: tomat, salat, ærter, asparges og blomkål
- Hf3: rejer og æg
- Hf4: brød og vin
- Fedt: ingen
- Dressing