Maskeret blomkål

IMG_20180224_185533_414

Denne ret er så meget retro, men det bliver den ikke ringere af.

Jeg kan huske at jeg i min barndom bladrede i en af min mors opskrifte bøger fra Karolines køkken, og her var opskriften på maskeret blomkål. Jeg har selv lavet det ofte, det er nemt og lidt af en hyggeret.

IMG_20180224_185533_417

Du skal bruge:

  • 1 helt kogt afkølet blomkål
  • 1/2 bakke feldsalat
  • 1/2 dåse asparges
  • 2 dl ærter
  • 330 g rejer
  • 3 kogte æg i 1/4
  • Tomater

Til dressingen skal du bruge:

  • 1 bæger cremefraiche, altså 1/2 l
  • 1 spsk sennep
  • 2 spsk purløg
  • 2 spsk hakket dild, jeg bruger det fra frost
  • 1 spsk citronsaft
  • Salt og peber

Dressingen røres og stilles på køl. Blomkålet anrettes på et fad, en klat dressing kommes på og lidt frisk dild som pynt på toppen.

dav

I sense ser fordelingen på min tallerken således ud:

  • Hf1 og 2: tomat, salat, ærter, asparges og blomkål
  • Hf3: rejer og æg
  • Hf4: brød og vin
  • Fedt: ingen
  • Dressing

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *