One pot pasta med oksekød

IMG_20180219_175942_779

Der er dage hvor det bare skal være nemt (og lækkert).

En ret som både er populær hos børnene og hos moderen i huset er one pot pasta. Man kan lave det på rigtig mange måder. Denne udgave er lækker cremet.

Vi er som sagt 6 mand i huset, så opskriften er til 6 mand. Er man ikke så mange, så kan man bare tage mindre pasta og væde.

Jeg har brugt:

  • 500 g hakket oksekød
  • Olie til stegning
  • Salt og peber (ca 1 tsk af hver)
  • 2 rødløg i halve skiver
  • 3 fed hvidløg i skiver
  • 1 spsk merian
  • 1 spsk hvidløgspulver
  • 1 spsk oregano
  • 1 spsk sød paprika
  • 2 peberfrugter i tern
  • 200 g frisk ost natural
  • 2 dåser hakkede tomater (a 400 g)
  • 3-4 dåser vand (jeg bruger dåserne fra tomaterne)
  • 2 bouillon terninger
  • 500-700 g fuldkornsspaghetti
  • 150 g revet ost

Kom olie i en stor gryde, kom kød, salt og peber heri. Brun køddet. Kom hvidløg, løg og alle krydderierne ved. Brun det af. Tilsæt peberfrugt, friskost, spaghetti, bouillon, tomat og vand. Læg låg på gryden og bring det i kog. Når det koger tør da rundt i det ind imellem. Lad det simre til pastaen er nok (ca 12 minutter). Kom dem revne ost i og rør rundt, så osten fordeler sig om pastaen.

I sense ser fordelingen således ud:

  • Hf1 og 2; løg, peberfrugt, tomat og hvidløg
  • Hf3: oksekød og revet ost
  • Hf4: pasta
  • Fedt: frisk ost

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *