Simre mad er noget af det vil holder meget af at få i weekenderne.
I weekenderne er der ofte tid til, at madlavningen gerne må tage lidt længere tid. En god gang gullash er ikke det værste jeg kan servere. Denne variant er med mørk øl og smager super.
Jeg lavede så der var til to dage.
Du skal bruge:
- 700 g gullash kød
- 2 løg i både
- 6 gulerødder i skiver
- 5 laurbærblade
- 2 mørke øl af 33 cl
- 2 dl vand
- 1/2 l kaffefløde
- Salt og peber
- Sovsekulør
- Sovsejævner (jeg bruger den fra Maizena til brun sovs)
- 400 g cocktailpølser
- Fedtstof til stegning ca 5 spsk
Start med at komme fedtstof i en gryde, jeg bruger min wokgryde til det. Kom kødet i når fedtstoffet er varmt. Krydder godt med salt og peber. Tilsæt løg, laurbærblade og gulerødder. Brun kødet godt af. Tilsæt de 2 øl og vandet. Lad det simre under låg i 2 timer. Tilsæt kaffefløden og sovsekuløren. Varm det godt igennem. Drys nu sovsejævner i under omrøring. Mængden af sovsejævner bestemmer om sovsen bliver tyk eller tynd. Vi kan godt lide en lidt tyk sovs herhjemme. Tilsæt nu cocktailpølserne. Varm retten godt igennem.
Jeg serverede kartofler og rosenkålssalat til retten i dag.