Rundstykker

dav

Godmorgen med hjemmebagte rundstykker.

Ind imellem kan jeg godt finde på at bage mine rundstykker selv. Jeg laver altid rundstykkerne om aftenen, så er de lige til at sætte i ovnen om morgenen.

Til 12 små rundstykker skal du bruge:

  • 25 g gær
  • 1 spsk sukker
  • 3 dl koldt vand
  • 2 spsk olivenolie
  • 200 g durum hvedemel
  • Ca 200 g hvedemel
  • 1 tsk salt
  • Æg til pensling
  • Birkes til drys
  • Vand til pensling

Kom gær og sukker i en skål, med en gaffel masser du sukkeret ind i gæren. Lad det stå et minuts tid, så smelter sukkeret gæren. Når gæren en smeltet, brug så gaflen til at “piske” det igennem. Tilsæt vand og olie. Rør durum melet i væsken. Drys salt over og “ælt” det ind i dejen med gaflen. Tilsæt nu mel lidt efter lidt, dejen skal ikke være tør. Jeg hælder altid min dej ud på bordet og ælter med hånden melet ind i dejen. Så har jeg bedre føling med, om dejen bliver for tør. Ælt dejen godt igennem.

Del dejen i 12 lige store stykker. Form dejen til boller. Jeg former ved at bøje dejen ind under sig. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir. Stil rundstykkerne koldt natten over. Om vinteren stiller jeg pladen i min bil, ja jeg har sjældent så megen plads i mit køleskab.

Om morgenen tænder  du ovnen på 210 grader varmluft, så tager du pladen ind. Rundstykkerne pensles med æg og drysses med birkes. Med en skarp kniv skærer du et kryds i rundstykkerne. Pas på du ikke skærer for dybt. Kom pladen i ovnen og lad rundstykkerne bage i Ca 15 minutter. Så snart rundstykkerne kommer ud af ovnen så pensles de let med koldt vand. Lad rundstykkerne køle lidt af før de serveres.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/madmedwinnie.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *