Om det er hotdog eller hapsdog, så smager de bare bedre med hjemmebagte brød.
Jeg fandt denne opskrift på nettet for nogle år siden. Jeg kan desværre ikke huske hvor, så jeg kan ikke give kokken kredit for dem. Men de er helt fantastiske.
Til 10 stk skal du bruge:
50 g gær
3 dl lunken vand
1 æg
½ dl olivenolie
1 tsk salt
3 tsk honning
300 g grahams eller rugmel (jeg brugte rugmel i dag)
ca. 300 g speltmel
1 æg til pensling
sesamfrø til drys
Start med at røre gæren ud i vandet. Tilsæt honning, salt, olie og æg. Kom nu det grove mel i. Rør herefter speltmel i lidt af gangen. Ælt dejen godt igennem og stil den til hævning 1 time. Del nu dejen i 10. Lav aflange brød som trykkes lidt flade. Pensel med æg og drys med sesam.
Nu skal brødene hæve i 30-45 minutter. Brødene bages i en forvarmet ovn ved 200 grader i Ca 15 minutter (måske lidt længere)
kan de fryses? de smager VILDT godt. Har lige spist en hotdog med kålpølse….mumelums 😛
Ja de kan sagtens fryses