Luftige grove pølsebrød

IMG_20170216_180310_948

Om det er hotdog eller hapsdog, så smager de bare bedre med hjemmebagte brød.

Jeg fandt denne opskrift på nettet for nogle år siden. Jeg kan desværre ikke huske hvor, så jeg kan ikke give kokken kredit for dem. Men de er helt fantastiske.

Til 10 stk skal du bruge:
50 g gær
3 dl lunken vand
1 æg
½ dl olivenolie
1 tsk salt
3 tsk honning
300 g grahams eller rugmel (jeg brugte rugmel i dag)
ca. 300 g  speltmel
1 æg til pensling
sesamfrø til drys

Start med at røre gæren ud i vandet. Tilsæt honning, salt, olie og æg. Kom nu det grove mel i. Rør herefter speltmel i lidt af gangen. Ælt dejen godt igennem og stil den til hævning 1 time. Del nu dejen i 10. Lav aflange brød som trykkes lidt flade. Pensel med æg og drys med sesam.

IMG_20170216_165553_730

Nu skal brødene hæve i 30-45 minutter. Brødene bages i en forvarmet ovn ved 200 grader i Ca 15 minutter (måske lidt længere)

20170216_172435

 

3 meninger om “Luftige grove pølsebrød”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *