Syltede rødløg kan faktisk bruges til mange ting. Hotdogs, burger, sandwich, steg og ost.
Det er faktisk kun fantasien som sætter grænser.
Til 3 små glas brugte jeg:
- 2 store rødløg
- 1 dl vand
- 1 dl lager eddike
- 1 dl hvidvinseddike
- 2 spsk honning
- 1 dl sukrin gold eller rørsukker
- 3 laurbærblade
- 8 peberkorn
- 2 stjerne anis
- 1 drys stødt allehånde
- 1 drys stødt nelliker
- 1 drys salt
Kog blandingen op. Imens pilles rødløg og skæres i små både. Når lagen har små kogt i 5 minutter tilsættes løg. Kog blandingen op og sluk for varmen. Lad løgene stå i 5 minutter. Skyl glassene i kogende vand tilsat atamon. Fordel løgene i glassene (jeg bruger rengjorte glas fra salsa), fordel syltelagen i glassene. Sæt låget på og stil i køleskab. Løgene kan holde sig i Ca 6 uger på køl.
Som sagt smager løgene super godt på hotdogs.