Grove fastelavnsboller

IMG_20170215_142744_913

Fastelavn er mit navn…

Jeg bager altid fastelavnsboller, i år har jeg forsøgt mig med en grov udgave.

Til 15 boller har jeg brugt:

Til creme:

  • 2 dl skummetmælk
  • 3 spsk sukrin gold (eller rørsukker)
  • 2 æggeblommer
  • 1/2 tsk vaniljepulver (eller vaniljesukker)
  • 1 spsk maizenamel

Start med at lave cremen. Varm 1.5 dl mælk med æg, sukrin og vanilje. Pisk godt. Rør maizenaen ud i det sidste mælk og kom i gryden når mælken koger. Pisk godt og varm det igennem.  Sæt cremen på køl.

Til dejen skal du bruge:

  • 2 dl lun skummetmælk
  • 70 g gær
  • 6 spsk sukrin gold (eller rørsukker)
  • 2 æg
  • 2 spsk jordnøddeolie (eller andet olie)
  • 150 g grahamsmel
  • Ca 350 g hvedemel. (Kom lidt i af gangen)

Opløs gæren i mælken. Tilsæt sukrin, olie og æg. Kom grahamsmel i. Rør hvedemel i lidt af gangen. Stil dejen til hævning i 30 minutter.

Rul dejen ud og lav 15 kvadrater. Kom hindbær marmelade på hvert kvadrat Ca 1 tsk. Kom Ca 1 tsk creme ovenpå.

IMG_20170215_124034_051

Fold nu enderne sammen om cremen. Sørg for at lukke bollerne godt. Læg bollerne med samlingen nedad i en muffinsform. Pensel med lidt kold kaffe. Lad bollerne hæve i 45 minutter.

20170215_123659

Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 200 grader i 15-20 minutter. Pynt bollerne med glasur.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *