Fastelavn er mit navn…
Jeg bager altid fastelavnsboller, i år har jeg forsøgt mig med en grov udgave.
Til 15 boller har jeg brugt:
Til creme:
- 2 dl skummetmælk
- 3 spsk sukrin gold (eller rørsukker)
- 2 æggeblommer
- 1/2 tsk vaniljepulver (eller vaniljesukker)
- 1 spsk maizenamel
Start med at lave cremen. Varm 1.5 dl mælk med æg, sukrin og vanilje. Pisk godt. Rør maizenaen ud i det sidste mælk og kom i gryden når mælken koger. Pisk godt og varm det igennem. Sæt cremen på køl.
Til dejen skal du bruge:
- 2 dl lun skummetmælk
- 70 g gær
- 6 spsk sukrin gold (eller rørsukker)
- 2 æg
- 2 spsk jordnøddeolie (eller andet olie)
- 150 g grahamsmel
- Ca 350 g hvedemel. (Kom lidt i af gangen)
Opløs gæren i mælken. Tilsæt sukrin, olie og æg. Kom grahamsmel i. Rør hvedemel i lidt af gangen. Stil dejen til hævning i 30 minutter.
Rul dejen ud og lav 15 kvadrater. Kom hindbær marmelade på hvert kvadrat Ca 1 tsk. Kom Ca 1 tsk creme ovenpå.
Fold nu enderne sammen om cremen. Sørg for at lukke bollerne godt. Læg bollerne med samlingen nedad i en muffinsform. Pensel med lidt kold kaffe. Lad bollerne hæve i 45 minutter.
Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 200 grader i 15-20 minutter. Pynt bollerne med glasur.