Denne ret er simpelthen så nem at lave, og i deluxe udgaven bliver det til en fyldig ret.
Normalt er Shakshuka uden kød. Men det bliver vi ikke mætte af her i familien, derfor laver jeg altid en deluxe udgave.
Du skal bruge:
- 500 g hakket oksekød
- 1 stort løg i tern
- 3 peberfrugter i tern
- 3 fed presset hvidløg
- Olie til stegning
- 2 tsk paprika
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk tørret koriander
- 1 drys chili flager
- 1 tsk kanel
- 1 tsk hvidløgspulver
- 1 tomatkoncentrat 140 g
- 2 dåser hakkede tomater
- 1 dåse vand (jeg brugte dåsen fra de hakkede tomater)
- Salt, peber og evt lidt sukket
- 9 små æg
Kom olie i en pande med høj kant. Tilsæt oksekød, løg, peberfrugt, hvidløg og alle krydderierne. Når kødet er brunet tilsættes tomatkoncentrat, de hakkede tomater og vandet. Kog det godt igennem. Smag til med salt, peber og evt sukker. Slå nu æggene ud, et af gangen, ned i sovsen. Kom låg på panden og lad æggene “koge” ved svag varme, i sovsen til hviden er stivnet. Drys med friske krydderurter inden servering.
Jeg serverede salat og hjemmebagt groft hvidløgsbrød til.
Sensefordelingen:
Hf1 og 2: peberfrugt, løg og tomat (og salat, men det kan man undlade)
Hf3: æg og oksekød
Hf4: brød
Fedt: olie og smør
Nøj hvor ser det lækkert ud og skal da helt klart prøves senere på ugen.
Det smager virkelig godt. Så du har noget at glæde dig til.