Lakseroulade med spinatbund

IMG_20170212_175808_008

Vi spiser med øjnene, og den her ret er virkelig et festfyrværkeri for øjnene.

Lakseroulade på spinatbund kan bruges som forret, men det kan også spises som en selvstændig ret.

Du skal bruge:

  • 4 æggeblommer
  • 1.5 dl fløde
  • 200 g hakket spinat (jeg brugte det fra frost.
  • 1 tsk peber
  • 1 tsk salt
  • 4 æggehvider
  • 300 g flødeost naturel
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 spsk tørret basilikum
  • Lidt peber
  • 2 spsk hakket frisk basilikum
  • 400 g røget laks

Start med at piske hviderne stive. Pisk æggeblommer, fløde, spinat og salt og peber. Vend æggehviderne i spinat massen. Kom bagepapir på en bageplade. Fordel massen på pladen. Bag massen i en forvarmet ovn ved 200 grader i Ca 15-20 minutter til massen er fast og gyldenbrun. Tag pladen ud af ovnen og køl af.

Rør flødeost med citronsaft, peber og frisk og tørret basilikum. Fordel ostemassen på spinatbunden når denne er kold. Læg lakseskiverne over osten. Rul nu rouladen sammen på den lange led. Kom rouladen i køleskab i minimum 1 time. Jeg plejer at pakke den ind i vitavrap.

Skær skiver på Ca 2 cm. Anret på enten fad eller tallerken.

Rouladen smager godt med en dilddressing til.

IMG_20170212_180045_353

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *