Sara bernhardt inspireret kage

IMG_20170412_191623_716

Chokolade er et hit her i huset, så denne kage faldt i god jord hos hele familien.

Jeg har længe puslet med ideen om en kage med masser af chokolade. I dag havde jeg tid til at eksperimentere i køkkenet, og resultatet blev Uhm.

Start med at lave bunden. Her skal du bruge:

 • 2 æg
 • 125 g sukker
 • 80 g mel
 • 80 g kartoffelmel
 • 20 g kakao
 • 2 tsk bagepulver med top
 • 50 g hakket mørk chokolade
 • 1 dl kogende vand

Tænd ovnen på 200 grader. Pisk æg og sukker hvidt og luftigt.  Bland de 2 meltyper, bagepulver og kakao. Si det i æggemassen, pisk det igennem. Kom den hakkede chokolade i, bland det godt. Pisk det kogende vand i. Smør en springform med fedtstof og drys med mel. Kom dejen i formen. Sæt kagen i ovnen og bag den i Ca 25 minutter. Lad den køle af på en rist før formen fjernes.

Kom kagen over på serveringsfadet. Sæt enten rammen fra springformen rundt om, eller brug en kage ring med folie (det gør jeg)

20170412_110149

Nu skal der laves Sara bernhardt creme. Til det skal du bruge:

 • 5 dl fløde
 • 220 g mørk chokolade

Kom fløden i en tykbundet gryde og kog den op. Kom den hakkede chokolade i. Lad chokoladen smelte imens der røres rundt. Når chokoladen er smeltet og rørt ind i fløden, kommes massen i en skål og i køleskabet til massen er fast. Tag skålen ud og pisk chokolade cremen luftig. Kom cremen over på kagen. Fordel det i et jævnt lag.

20170412_141455

Så er du klar til at lave den hvide creme. Til det skal du bruge:

 • 200 g flødeost
 • 125 g sukker
 • 170 g hvid smeltet chokolade
 • 5 blade husblas
 • Saft af 3 limefrugt
 • 2 dl fløde
 • 1 tsk vanilje

Kom husblas i blød i koldt vand. Pisk sukker og ost luftig. Rør den smeltede hvide chokolade i. Kom limesaft i en gryde og varm op. Vrid husblassen for vand og smelt den i limesaften. Kom noget af ostemassen i gryden ned limesaft, rør godt. Hæld massen over i skålen med ostemassen i en tynd stråle imens der piskes. Pisk fløden med vanilje. Vend flødeskummet i ostemassen. Hæld massen over i kageforme over chokoladen. Stil formen tilbage i køleskabet. Det tager et par timer før det er fast. PS.  Jeg brugte ikke hele ostemassen.

20170412_141815

Nu mangler du kun at lave makroner, til det skal du bruge:

 • 100 g mandler
 • 300 g sukker
 • 2 æggehvider
 • 2 tsk mandelessens

Kom mandlerne i en minihakker,  mal dem til mel. Kom sukker og æg i hakkeren og kør dem sammen med mandlerne i et par minutter. Tilsæt mandelessens og bland det med. Kom massen i en sprøjtepose og lav små toppe på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen ved 150 grader i 30 minutter.

20170412_114150

Lad dem køle af på en rist.

20170412_130144

Tag nogle af makronerne fra, så der er nok til at pynte kagen. Tag et par håndfulde makroner og knus dem. Tag kagen ud af køleskabet og fjern folie og ring. Læg makroner hele vejen rundt ved kanten. Tag de knuste makroner og kom ind i midten. Pynt evt med lidt revet chokolade

IMG_20170412_192119_241

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/madmedwinnie.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *