Müsli, hjemmelavet smager bare meget bedre, og så ved man hvad der er i.
Det er altså super nemt at lave müsli selv, og man kan eksperimentere med forskellige smagsvarianter. Jeg er ret glad for denne variant, som har en dejlig varm smag.
Du skal bruge:
- 2 store spsk honning
- 1 spsk smør
- 1 dl grov hakket mandler
- 1 dl grov hakket hasselnødder
- 1 dl kokosmel
- 4 dl grov valsede havregryn
- 1 dl græskar kerner
- 1/2 dl sesamfrø
- 1/2 dl hørfrø
- 1 dl solsikkekerner
- 1 tsk vanilje
- 1 tsk kanel
Forvarm ovnen ved 175 grader. Smelt honning og smør i en gryde, tilsæt alle kerner, nødder og gryn. Rør godt rundt. Drys vanilje og kanel ned i gryden, sørg for at få det rørt godt rundt, så krydderierne bliver godt fordelt. Kom bagepapir på en bageplade, hæld massen over på pladen, fordel det i et jævnt lag.
Kom pladen i ovnen i Ca 15 minutter, vend det undervejs.
Køl müslien af på bagepladen. Opbevar det i en lufttæt beholder.
Sensefordelingen på min morgenmadstallerken:
- Hf1 og 2: peberfrugt og ærter
- Hf3: æg og skinke
- Hf4: knækbrød, jordbær og havregryn i min müsli
- Fedt: kerner og nødder
- Mælkeration: skyr