Müsli med varme

IMG_20170411_085752_142

Müsli, hjemmelavet smager bare meget bedre, og så ved man hvad der er i.

Det er altså super nemt at lave müsli selv, og man kan eksperimentere med forskellige smagsvarianter. Jeg er ret glad for denne variant, som har en dejlig varm smag.

Du skal bruge:

  • 2 store spsk honning
  • 1 spsk smør
  • 1 dl grov hakket mandler
  • 1 dl grov hakket hasselnødder
  • 1 dl kokosmel
  • 4 dl grov valsede havregryn
  • 1 dl græskar kerner
  • 1/2 dl sesamfrø
  • 1/2 dl hørfrø
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 tsk vanilje
  • 1 tsk kanel

Forvarm ovnen ved 175 grader. Smelt honning og smør i en gryde, tilsæt alle kerner, nødder og gryn. Rør godt rundt. Drys vanilje og kanel ned i gryden, sørg for at få det rørt godt rundt, så krydderierne bliver godt fordelt. Kom bagepapir på en bageplade, hæld massen over på pladen, fordel det i et jævnt lag.

20170410_195942

Kom pladen i ovnen i Ca 15 minutter, vend det undervejs.

20170411_085204

Køl müslien af på bagepladen. Opbevar det i en lufttæt beholder.

Sensefordelingen på min morgenmadstallerken:

  • Hf1 og 2: peberfrugt og ærter
  • Hf3: æg og skinke
  • Hf4: knækbrød, jordbær og havregryn i min müsli
  • Fedt: kerner og nødder
  • Mælkeration: skyr

20170411_085144

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *