Som afslutning på en lækker påskemiddag havde jeg lavet den dejlige friske påskekage.
Hvad serverer man lige efter en påskemiddag? Hvorfor ikke prøve denne påskekage. Den er dejlig frisk og sød på samme tid.
Til kagen skal du bruge:
Til mørdejen:
- 300 g hvedemel
- 150 g blødt smør
- 100 g flormelis
- 1 æg str L
- 1-2 spsk vand
Ælt smør ind i melet. Tilsæt ægget og ælt godt igennem. Hvis dejen ikke vil samle sig tilsættes 1 spsk vand. Ælt til dejen er samlet og er lækker blød, det kan være du skal tilsætte nok en spsk vand. Kom den glatte dej i køleskabet i 30 minutter. Rul dejen ud, så den passer i et stor tærtefad. Prik tærtebunden med en gaffel.
Bag tærtebunden i en forvarmet ovn ved 200 grader i Ca 20-30 minutter. Lad bunden køle af.
Til lemoncurden skal du bruge:
- 4 æggeblommer (gem 3 af hviderne til marengsen)
- 4 hele æg
- 100 g sukker
- 2 dl citronsaft (jeg brugte 4.5 citroner, det afhænger af størrelsen)
- Skal af 2 økocitron er
- 150 g smør
Forbered alle ingredienser inden du går i gang. Kom en skål der kan tåle varme oven i en gryde med vand i (vandbad). Bring vandet i gryden i kog og skru ned for varmen. Tilsæt nu æggeblommer og de hele æg og sukker, pisk det let igennem og tilsæt citronsaft og skal, pisk det let igen. Tilsæt nu smøret, bliv ved med at piske let i massen til smøret er smeltet. Fortsæt med at piske til massen bliver tyk og cremet.
Hæld massen over den bagte tærtedej. Lad det stå imens du laver marengsen.
Til marengsen skal du bruge:
- 3 æggehvider
- 150 g sukker
- 1 tsk citronsaft
Pisk hviderne stive. Kom sukker og citronsaft i hviderne. Pisk nu i minimum 5 minutter til massen er blevet sej. Kom massen i en sprøjtepose og sæt små toppe ovenpå lemoncurden. Kom kagen i en forvarmet ovn ved 225 grader i Ca 10 minutter. Hold øje med toppene så de ikke bliver sorte. Køl kagen af før servering.