Jeg har forsøgt mig med et sundere alternativ til tarteletter. Resultatet blev disse kyllingetrekanter.
Vi får altid tarteletter i påsken, men jeg ved jo godt, at de ikke er så sunde. Jeg har nu fundet et alternativ til tarteletterne.
Til dejen skal du bruge:
- 3 dl. lunkent vand
- 10 g gær
- ½ tsk. salt
- 2 spsk. olivenolie
- 300 g fuldkornshvedemel
- 150-200 g hvedemel
- 1 sammenpisket æg til pensling
Opløs gæren i vandet, tilsæt olie, salt og fuldkorns melet. Tilsæt hvedemel lidt af gangen til dejen slipper hænderne. Stil dejen til hævning imens du laver sovsen.
Til sovsen skal du bruge:
- 500 g kyllinge inderfilet
- Smør til stegning
- 250 g grønne friske asparges
- 2.5 dl vand
- 2 spsk maizenamel
- 1 hønse bouillon terning
- 1 dl fløde
- 1 dl ærter
- Salt og peber
Start med at skære kødet i terninger/ del inderfilet i Ca 4. Brun kødet i smeltet smør i en gryde. Når kødet er nok tilsættes asparges som er skåret i skiver. Lad dem brune med i et minuts tid. Imens røres maizenaen ud i vandet. Tilsæt blandingen til kødet og rør godt rundt. Tilsæt fløde og bouillon terning. Rør godt rundt. Når sovsen er varmet godt igennem tilsættes ærterne og der slukkes for varmen. Smag sovsen til med salt og peber. Køl sovsen af.
Rul dejen ud til en stor firkant og del dejen i 12 lige store kvadrater.
Læg 1-2 skefulde af fyldet på dejen.
Fold dejen over fyldet, så der dannes en trekant. Luk kanterne med en gaffel. Pensel dejen med æg. Kom trekanterne på en bageplade med bagepapir.
Kom trekanterne i en forvarmet ovn ved 200 grader i Ca 15-20 minutter.
Server salat eller gnavergrønt til.
Sensefordelingen på min tallerken:
- Hf1 og 2: gulerod, agurk, tomat, asparges og ærter
- Hf3: kylling
- Hf4: brødet
- Fedt: smør og fløde