Påskecheesecake

IMG_20170417_160036_343

Jeg elsker cheesecake i alle afskygninger og denne påske variant er virkelig ikke til at kimse af.

Cheesecake kan laves med mange smags nuancer, citron gør denne kage dejlig frisk. Jeg har valgt at lave 9 små og en lidt større kage.

Til kagen skal du bruge:

Kiksebunden:

 • 100 g mandler
 • 200 g digestives
 • 200 g smør

Blend mandler og kiks i en foodprocessor eller en minihakker. Smelt smør i en gryde og kom kiks og mandler i. Bland det godt rundt, indtil al smør er absorberet af kikse blandingen. Kom kikseblandingen i forme, jeg har brugt små muffinsforme i silikone, det er det som fungerer bedst. Stil kagerne på køl.

Til ostecremen skal du bruge:

 • 4 blade husblas
 • 300 g flødeost naturel
 • 125 g flormelis
 • Revet skal af 1 stor økocitron
 • Saft af 1 stor citron
 • 2 dl yoghurt naturel
 • 2.5 dl fløde
 • 1 tsk vanilje

Læg husblassen i blød i koldt vand. Pisk flødeost, flormelis, yoghurt, citronsaft og skal let og luftig. Pisk fløden til flødeskum, tilsæt vaniljesukker. Tag husblassen op af vandet og vrid den let. Smelt husblassen over vandbad. Kom lidt af ostemassen over i husblassen og rør rundt. Hæld nu husblassen over i skålen med ostemassen i en tynd stråle imens du pisker. Vend forsigtig fløden i massen. Fordel ostecremen i formene.

 

Husk at gemme ludt plads til geleen. Har du noget i overskud hæld det i dessert glas, så har du en ekstra lille dessert 😉 Stil kagerne på køl et par timer til ostemassen er stiv.

Til geleen skal du bruge:

 • 150 g sukker
 • 1.5 dl citronsaft
 • 3 blade husblas
 • 2 økocitroner

Udblød husblassen i koldt vand. Bring sukker og citronsaft i kog. Skær tynde skiver af citronen. Kom skiverne i gryden og lad dem simre med et par minutter. Tag citronskiverne op af væden og læg dem på en tallerken. Smelt husblassen i den lune citronsaft. Lad saften køle af i Ca 30 minutter. Læg en skive citron på hver kage, fyld op med citronsaften. Stil kagerne på køl til geleen er stiv. Nu kan du forsigtig tage kagerne ud af formen.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/madmedwinnie.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *