Omelet med asparges og rødløg

17807251_10155183820095879_8862067707820984942_o

Asparges, findes der noget bedre? Og pssst, de er atter til at få fingrene i uden at man skal betale en formue.

Til en omelet skal du bruge:

  • 1 stor håndfuld asparges (jeg tror der var omkring 10-12 asparges)
  • 1 stort rødløg
  • 2 æg
  • 1 spsk koldt vand
  • smør til stegning
  • et par spsk revet ost (jeg brugte mozzarella, men prima Donna smager også skønt på)
  • Lidt frisk timian
  • Salt og peber

Start med at knække aspargesene så den dårlige del knækkes af. Del stænglerne på midten og kom dem på en pande. Skær rødløget i skiver, og kom dem ligeledes på panden. Kom smør på panden (jeg bruger spraysmør), steg grøntsagerne i et par minutter, de må ikke blive mørke. Pisk æggene med en spsk vand. Fordel grøntsagerne på panden, så de fylder hele panden, hæld æggemassen over, sørg for at fordele det over hele panden. Skru ned for varmen, tilsæt den revne ost. Lad panden stå til æggemassen er fast og osten smeltet, det tager et par minutter. Krydder med salt, peber og frisk timian.

En sensefordeling ser således ud:

  • Hf1 og 2: asparges og løg
  • Hf3: æg
  • Hf4: ingen
  • Fedt: smør og ost.

Man kunne med fordel tage et æg og lidt mere grønt, nu hvor der ingen hf4 er.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *