1. April og vejret er fantastisk, derfor skyder vi bålsæsonen i gang.
Snobrød er altså bare altid et kæmpe hit. Jeg laver igennem sæsonen mange forskellige varianter. Men denne opskrift vender vi ofte tilbage til.
Til Ca 10 snobrød skal du bruge:
- 50 g gær
- 80 g smør
- 5 dl mælk
- 2 spsk sukker
- 200 g grahamsmel
- 200 g fuldkorns durummel
- 1 tsk salt
- 450 g hvedemel
Smelt smør i en gryde, tilsæt halvdelen af mælken. Smuldre gær i en skål, tilsæt den kolde mælk og så den lune mælk med smør. Tilsæt sukker og opløs gæren ved at røre rundt i skålen. Kom de grove meltyper i væden og tilsæt salt. Rør nu hvedemel i, hold igen med de sidste 50 g. Stil dejen til hævning 1-2 timer.
Dejen passer godt til grillede pølser.
Marmelade eller smør er også et hit her.