Snobrød

IMG_20170401_185212_971

1. April og vejret er fantastisk, derfor skyder vi bålsæsonen i gang.

Snobrød er altså bare altid et kæmpe hit. Jeg laver igennem sæsonen mange forskellige varianter. Men denne opskrift vender vi ofte tilbage til.

Til Ca 10 snobrød skal du bruge:

  • 50 g gær
  • 80 g smør
  • 5 dl mælk
  • 2 spsk sukker
  • 200 g grahamsmel
  • 200 g fuldkorns durummel
  • 1 tsk salt
  • 450 g hvedemel

Smelt smør i en gryde, tilsæt halvdelen af mælken. Smuldre gær i en skål, tilsæt den kolde mælk og så den lune mælk med smør. Tilsæt sukker og opløs gæren ved at røre rundt i skålen. Kom de grove meltyper i væden og tilsæt salt. Rør nu hvedemel i, hold igen med de sidste 50 g.  Stil dejen til hævning 1-2 timer.

IMG_20170401_175904_668

Dejen passer godt til grillede pølser.

IMG_20170401_175733_676

Marmelade eller smør er også et hit her.

20170401_182621

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *