I dag fik jeg lavet en nænsom fusion af det amerikanske og danske køkken. Resultatet blev denne fantastiske kyllingetærte.
Til en kyllingetærte som er nok til 4-6 personer skal du bruge:
- 700 g kyllinge bryst, det svarer til 3 store kyllinge filet
- 2 porre i tykke skiver
- 5 gulerødder i skrå skiver
- 3 kartofler i store tern
- 1/4 selleri i tern
- 1/4-1/2 blomkål i små buketter
- 1 tsk salt
- 3 peberkorn
- 2 laurbærblade
- Vand
- 10 spsk kogevand
- Timian
- Salt og peber
Til sovsen:
- 2 spsk smør
- 2 spsk hvedemel
- 7 dl mælk
- 100 g revet mozerella
- Salt og peber
Derudover skal du bruge 3 plader butterdej (optøet) og æg til pensling.
Start med at komme kylling, 1 tsk salt, laurbærblade, peberkorn og toppene af porrene i en gryde. Hæld vand over indtil det er dækket med vand. Bring det i kog og lad det simre i 35 minutter. Sluk og lad kyllingen køle af i vandet.
Tag kyllinge kødet op af gryden og si væden. Kom væden tilbage i gryden. Kom gulerod, selleri og kartoffel i væden. Bring det i kog og lad det simre i 3 minutter. Tilsæt porre og blomkål og lad det koge i 3 minutter. Smør et fad med fedtstof. Kom grøntsagerne i fadet. Skær kyllingekød et i tern og kom det over i fadet. Bland det rundt. Hæld lidt af koge vandet over i fadet. Drys med salt, friskkværnet peber og timian.
Nu skal der laves en hvid sovs. Smelt smør i en gryde, tilsæt mel og lav det til en “bolle”. Kom mælk ved lidt af gangen imens der piskes. Pisk alle klumper ud af sovsen. Når sovsen har været i kog, slukkes for varmen. Smag sovsen til med lidt salt og peber. Kom osten i og lad den smelte. Hæld sovsen over i fadet. Sørg for at “stikke” sovsen ned imellem kød og grøntsager.
Rul butterdejen sammen og kom det over blandingen. Resterne kan laves til pynt. Skær et lille kryds i butterdejs låget. Pensel låget med et sammenpisket æg. Kom tærten i en forvarmet ovn ved 200 grader i Ca 40-45 minutter.
Man behøver ikke noget tilbehør til denne tærte. Alle hf’erne er repræsenteret. Og vælger man en fedtfattig ost, så går den under protein.
Resten af kogevandet kan fryses ned og bruges til suppe en som basis i en sovs.
Hej Winnie,
Absolut fantastisk opskrift (jeg tilføjede dog nogle champignons jeg havde i overskud) og smed et fed hvidløg ned i kogevandet. Dine opskrifter er meget inspirerende – har prøvet en hel del af dem – men nu måtte jeg altså kommentere på det. Keep up the good work 🙂
Mange tak 🙂 Jeg er glad for, at det smagte godt. Jeg må se, om jeg kan liste champignoner med næste gang, jeg laver den. Mine de store er ikke så glade for dem, desværre.