Græsk mad er virkelig lækkert, og disse ostekager er ikke nogen undtagelse.
Selvom de hedder “kager”, så er det ikke nogen dessert.
Til 10 kager skal du bruge:
- 200 g fetaost
- 200 g ricotta ost
- 1.5 dl revet mozerella
- 1 sammenpisket æg
- Peber
- 1 pakke filodej med 10 plader
- 3 spsk smeltet smeltet smør
- 2 spsk olivenolie
Forvarm ovnen til 200 grader. Kom fetaost i en skål og mos den med en gaffel. Tilsæt ricotta, mozerella, æg og peber (Ca 1/4 tsk).
Bland det smeltede smør med olien. Læg en filodej plade på bordet. Pensel den med smør blandingen.
Fold nu dejen i 3 på den lange side.
Tilsæt et par skefulde oste fyld i det ene hjørne.
Nu skal man til at folde trekanter indtil der ikke er mere tilbage af dejstrimlen.
Læg de færdige trekanter på en bageplade med bagepapir. Pensel trekanterne med smør blandingen.
Kom trekanterne i ovnen i Ca 20-30 minutter. Til kagerne er sprøde.
Kagerne er knasende sprøde med lækker blød fyld indeni.
Kagerne kan spises som en separat forret eller som jeg har gjort i dag som tilbehør. Kagerne er fryseegnede.
Ricotta tæller i Sense som protein, og vælger man en fedtfattig fetaost tæller også den som protein. Derfor ville 1 kage tælle som Hf3, Hf4 og fedt.