Græske ostekager

IMG_20170330_181500_192

Græsk mad er virkelig lækkert, og disse ostekager er ikke nogen undtagelse.

Selvom de hedder “kager”, så er det ikke nogen dessert.

Til 10 kager skal du bruge:

  • 200 g fetaost
  • 200 g ricotta ost
  • 1.5 dl revet mozerella
  • 1 sammenpisket æg
  • Peber
  • 1 pakke filodej med 10 plader
  • 3 spsk smeltet smeltet smør
  • 2 spsk olivenolie

Forvarm ovnen til 200 grader. Kom fetaost i en skål og mos den med en gaffel. Tilsæt ricotta, mozerella, æg og peber (Ca 1/4 tsk).

Bland det smeltede smør med olien. Læg en filodej plade på bordet. Pensel den med smør blandingen.

20170328_183854

Fold nu dejen i 3 på den lange side.

20170328_183953

Tilsæt et par skefulde oste fyld i det ene hjørne.

20170328_184012

Nu skal man til at folde trekanter indtil der ikke er mere tilbage af dejstrimlen.

20170328_184021

Læg de færdige trekanter på en bageplade med bagepapir. Pensel trekanterne med smør blandingen.

20170328_185853

Kom trekanterne i ovnen i Ca 20-30 minutter. Til kagerne er sprøde.

IMG_20170330_181220_610

Kagerne er knasende sprøde med lækker blød fyld indeni.

20170330_175226

Kagerne kan spises som en separat forret eller som jeg har gjort i dag som tilbehør. Kagerne er fryseegnede.

Ricotta tæller i Sense som protein, og vælger man en fedtfattig fetaost tæller også den som protein. Derfor ville 1 kage tælle som Hf3,  Hf4 og fedt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *