Mad fra fjerne himmelstrøg er spændende og smager bare lækkert.
Samosaer kan laves med forskellig fyld. Jeg har i dag lavet dem med krydret oksekød.
Jeg har til 20 stk brugt:
- 1 hel pakke filodej.
- 1 kg hakket oksekød
- 1 stort løg i tern.
- 4 fed hvidløg i tern
- 2 tsk spidskommen
- Et drys chili flager
- 1 stor tsk hvidløgspulver
- Salt og peber
- Olie til stegning
- En god stor håndfuld hakket mynte
- Olie til at stege Samosaerne i
Start med at svitse løg, hvidløg og krydderierne. Tilsæt oksekødet og brun det godt af og krydder med salt og peber. Tag kødet af varmen og tilsæt den hakkede mynte. Lad kødet køle af.
Nu skal der foldes Samosaer. Tag filodejen. Del pladerne i 2 på den lange led. Tag et stykke dej. Resten gemmes under et fugtigt viskestykke. Kom en klat kødfyld på.
Fold hjørnet over så der dannes en trekant.
Gentag indtil der ikke er mere dej tilbage at folde af. Dyp en finger i vand og kom lidt vand på det sidste stykke dej. På den måde lukker man pakken.
Opvarm rigeligt med olie i en høj pande. Når olien er varm kommes pakkerne i. De vendes når de er gyldne. Hold øje med dem, de tager hurtig farve.
Jeg serverede rispilaf til. For mit vedkommende blev det til “ris”pilaf lavet på blomkål.
Sensefordelingen:
- Hf1 og 2: blomkål og løg
- Hf3: oksekød
- Hf4: filodej
- Fedt: olie