Ind imellem så får jeg en ustyrlig trang til græsk mad.
Jeg har en forkærlighed for græsk og saganaki med rejer og fetaost er en af favoritterne.
Til 4 personer skal du bruge:
- 300 g vannameirejer eller en anden form for kogte kæmpe rejer
- 1-1.5 dåse hakkede tomater
- 1 lille løg i tern
- 2 fed pressede hvidløg
- 1 dl hvidvin
- Et drys chili flager
- 2 spsk hakket persille
- 1 spsk sukker
- 1 tsk oregano
- 1 tsk hvidløgspulver
- Salt og peber
- Olivenolie
- 125 g fetaost i tern
Start med at svitse løg og hvidløg i olien. Det må ikke tage farve. Kom rejerne ved og steg dem kort sammen med løgene. Kom de hakkede tomater, hvidvin og alle krydderierne i. Lad det koge op og smag til med salt og peber. Tilsæt fetaost og sluk for varmen. Nu er retten klar til servering.
Jeg serverer typisk græske ting til som tzatziki, græsk salat og brød.