Hvad tager man lige med i madpakken? Det kunne jo være disse æggemuffins.
Fyldet til æggemuffins kan varieres i det uendelige.
Til disse har jeg brugt:
- 1 broccoli
- 4 store gulerødder
- 1.5 pakke skinkestrimler
- 8 æg
- 4 store spsk danskvand
- 2 tsk bagepulver
- Salt, peber og lidt muskatnød
Jeg skræller gulerødderne og skærer dem i skiver. Gulerødderne koges. Broccolien renses og deles i små buketter. Broccolien dampes.
Broccoli og gulerødder fordeles i 24 muffinsforme. Jeg bruger silikone forme.
Fordel skinken på toppen af formene.
Pisk æg, danskvand, bagepulver, salt, peber og muskatnød. Hæld æggemassen over grøntsagerne.
Bag muffinsene i en forvarmet ovn i Ca 20 minutter.
Fyldet kan udskiftes med mange andre grøntsager.
Tomat, løg og fetaost smager også lækkert. En rest blomkål, eller spinat er også lækkert.
Jeg bruger også æggemuffins til min morgenmad.