Denne ret tager lasagne til et helt andet niveau.
Det her er den ultimative score eller gæste ret, og ja man kan godt servere lasagne for sine gæster.
For 5 år siden spiste jeg på Planet Hollywood i Disneyland Paris. Her fik jeg LA lasagne. Det ville jeg også have da vi besøgte stedet denne gang, men det var udsolgt. Hjemme i Danmark igen, var skuffelsen over ikke at have fået retten så stor, at jeg selv måtte i gang.
Til 12 ruller har jeg brugt:
- 1 pakke friske lasagne plader med 12 i pakken.
Til kødfyldet har jeg brugt:
- 750 g hakket oksekød
- 1.5 rødløg
- 2 snack peberfrugter
- 3 fed hvidløg
- 1/2 dl hakket persille
- 1 spsk oregano
- 1 spsk basilikum
- 1 stor dåse tomatkoncentrat
- 50 g parmesanost
- 0.75 dl rasp
- Olie til stegning
- Salt og peber
Til tomatsovsen har jeg brugt:
- 1 snack peberfrugt
- 1/2 rødløg
- 2 stængler bladselleri
- 2 store gulerødder
- 1/2 glas tomatsovs
- Jeg har købt den i Rema
- 1/2 tsk paprika
- 0.25 dl vand
- Salt og peber
- 1.5 spsk sukker
Til ostesovsen har jeg brugt:
- 2 spsk oliemargarine
- 1 spsk mel
- 3.25 dl mælk
- 1/2 bøtte ricotta
- 50 g parmesanost
- 100 gauda eller mozerella ost
- 2 fed presset hvidløg
- Salt og peber
Til tempura dejen skal du bruge:
- 280 g hvedemel
- 1 tsk salt
- 1 tsk bagepulver
- 4 dl iskold danskvand
Derudover skal du bruge olie til at friturestege, 1 æg og rasp.
Start med at koge pastaen, pladerne skal ikke koge mere end 2 minutter. Tag pladerne af vandet og afkøl.
Lav kødsovsen. Brun kødet, krydder det med salt, peber og krydderurter. Hak peberfrugt, løg og hvidløg fint (jeg brugte minihakkeren). Tilsæt det til kødet. Tilsæt persille og tomatkoncentrat. Varm det igennem. Tag det af varmen og tilsæt parmesanost og rasp. Lad kødet køle af.
Lav tomatsovsen. Kom alle grøntsager i en minihakker, så de bliver helt fint hakket. Kom de hakkede grøntsager i en gryde sammen med tomatsovs og vand. Kog det godt igennem og smag det til med salt, peber, sukker og paprika.
Lav ostesovsen. Smelt margarinen i en gryde, tilsæt mel. Lav en melbolle. Tilsæt mælk og pisk alle klumper ud. Skru ned for varmen, tilsæt hvidløg, ricotta, parmesanost og revet gauda. Varm sovsen igennem så osten smelter. Smag til med salt og peber.
Nu skal rullerne laves. Læg en lasagne plade, kom kødfyld på i den ene ende. Den anden ende pensles med æg.
Rul lasagne pladen rundt om kødfyldet.
Lav tempuradejen. Bland alle de tørre ingredienser, tilsæt danskvand og pisk dejen, det gør ikke noget at der er klumper i dejen.
Varm olien op i en pande. Kom rasp i en dyp tallerken. Tag nu rullerne og dyp dem i tempuradejen, vend dem herefter i rasp og kom dem på panden.
Steg dem på alle sider.
Pas på ikke at brænde dig på olien.
Kom de færdig stegte ruller på en bageplade med bagepapir og sæt dem i ovnen.
Ved servering kommes lidt tomatsovs i en dyb tallerken, rullerne skæres over på skrå og stilles i tomatsovsen, påregn 1.5 rulle pr mand. Kom lidt ostesovs over rullerne.
Hej Winni
Denne lasagnemodel må jeg bare prøve 🙂
Du skriver de skal i ovnen. Hvor længe og grader 🙂
På forhånd tak 🙂
Jeg kommer dem bare i ovnen, for at holde dem varme. Man kan nemlig ikke friturestege så mange på en gang.