Grundopskrift på tærte

IMG_20170307_181756_950

Tærter kan varieres i det uendelige.

Når det gælder tærter så er det kun fantasien som sætter grænser for fyldet

Jeg giver dig her grundopskriften på tærte dejen og æggemassen.

Til dejen skal du bruge:

Til en bund

  • 200 g hvedemel
  • 160 g  Grahamsmel
  • 200 g koldt smør
  • 4 store spsk cremefraiche
  • 3 spsk. vand

Start med at smuldre smøret i melet. Tilsæt cremefraiche og vand. Sammel dejen. Fordel dejen i et tærtefad med fingrene

Til fyldet brugte jeg:

  • 4 æg
  • 2 dl hytteost
  • 1 dl mælk
  • Salt og peber

Pisk alle ingredienserne sammen.

Alt efter fyld tilsætter jeg krydderier til æggemassen, det kan være muskat, basilikum, hvidløg osv.

Jeg kommer forskelligt fyld i mine tærter, det kan være kogt gulerod, broccoli og skinke, eller stegte løg og bacon og tomat, eller spinat og laks. Det er som sagt kun fantasien som sætter grænser.

Tærten med fyld bages i ovnen i Ca 45 minutter ved 200 grader.

IMG_20170307_181617_760

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *