Tærter kan varieres i det uendelige.
Når det gælder tærter så er det kun fantasien som sætter grænser for fyldet
Jeg giver dig her grundopskriften på tærte dejen og æggemassen.
Til dejen skal du bruge:
Til en bund
- 200 g hvedemel
- 160 g Grahamsmel
- 200 g koldt smør
- 4 store spsk cremefraiche
- 3 spsk. vand
Start med at smuldre smøret i melet. Tilsæt cremefraiche og vand. Sammel dejen. Fordel dejen i et tærtefad med fingrene
Til fyldet brugte jeg:
- 4 æg
- 2 dl hytteost
- 1 dl mælk
- Salt og peber
Pisk alle ingredienserne sammen.
Alt efter fyld tilsætter jeg krydderier til æggemassen, det kan være muskat, basilikum, hvidløg osv.
Jeg kommer forskelligt fyld i mine tærter, det kan være kogt gulerod, broccoli og skinke, eller stegte løg og bacon og tomat, eller spinat og laks. Det er som sagt kun fantasien som sætter grænser.
Tærten med fyld bages i ovnen i Ca 45 minutter ved 200 grader.