Fastelavnsboller

IMG_20170226_123104_029

Kan du gætte hvem jeg er…Kan du gætte hvem jeg er…

Fastelavn, det krævede lige at jeg bagte fastelavnsboller til kaffen

Til 18 boller brugte jeg:

Til cremen:

  • 2 æggeblommer
  • 3 dl mælk
  • 2 spsk sukker
  • 1 stor tsk vaniljesukker
  • 1 stor spsk med top maizenamel

Rør æggeblommer, mælk (gem 1/2 dl), sukker og vaniljesukker sammen i en gryde. Varm op under konstant omrøring. Rør maizenaen ud i resten af mælken og tilsæt det massen. Kog det godt igennem. Stil det på køl.

Til dejen skal du bruge:

  • 50 g gær
  • 4 spsk vand
  • 2 dl mælk
  • 2 æg
  • 200 g oliemargarine
  • 4 spsk sukker
  • 2 tsk kardemomme
  • Ca 8 dl mel

Rør gæren ud i vandet. Tislæt mælk, æg, oliemargarine, sukker og kardemomme. Tilsæt mel lidt af gangen. Dejen skal være fedtet. Den må ikke føles tør. Stil dejen til hævning i 30 minutter.

Jeg har denne gang tilsat hindbær marmelade i mine fastelavnsboller, man kan også nøjes med creme, eller bruge nougat eller æblestykker.

Rul dejen ud og del den i 18 lige store firkanter. Tilsæt 1 stor tsk (måske 1.5) creme og en stor tsk marmelade.

20170226_104505

Sammel alle enderne og luk bollerne. Sørg for at klemme dem godt sammen. Jeg sætter altid mine boller ned i en muffin form og så på en bageplade. Pensel bollerne med æg og lad dem efterhæve i 30-60 minutter. Kom bollerne i en forvarmet ovn ved 200 grader i 15 minutter.

20170226_144634

Jeg pynter mine fastelavnsboller med glasur tilsat kakao og drysset med krymmel og andet pynt jeg har i skabene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *