Man kan sagtens selv bage rugbrød. Mini rugbrød passer godt til madpakken.
Til 25 små rugbrød har jeg brugt:
- 1 portion surdej (Find opskriften på bloggen)
- 50 g gær
- 5 dl lunken vand
- 1 spsk Salt
- 2 spsk olie
- 2 dl solsikkekerner
- 2 dl knækkede hvedekerner
- 250 g sigtemel
- 750 g rugmel
Start med at røre gæren ud i vandet. Tilsæt salt og olie. Kom solsikkekerner og de knækkede hvedekerner i. Tilsæt sigtemel. Ælt godt. Tilsæt nu surdejen og ælt den ind i dejen. Tilsæt rugmel lidt af gangen til dejen ikke længere er klistret. Form 25 små rugbrød. Læg dem på et bagepapir og drys med mel. Lad brødene hæve i minimum 1 time.
Bag brødene i en forvarmet ovn ved 210 grader i Ca 30 minutter. Brødene afkøles på en rist.
Brødene er velegnede til frysning.
Kan det passe at der skal 750 g rugmel i? Jeg fik kun 400 gram i, også var den ikke klistret mere.
Så er det fint med 400 g.