Mini rugbrød

IMG_20170221_164212_919

Man kan sagtens selv bage rugbrød. Mini rugbrød passer godt til madpakken.

Til 25 små rugbrød har jeg brugt:

  • 1 portion surdej (Find opskriften på bloggen)
  • 50 g gær
  • 5 dl lunken vand
  • 1 spsk Salt
  • 2 spsk olie
  • 2 dl solsikkekerner
  • 2 dl knækkede hvedekerner
  • 250 g sigtemel
  • 750 g rugmel

Start med at røre gæren ud i vandet. Tilsæt salt og olie. Kom solsikkekerner og de knækkede hvedekerner i. Tilsæt sigtemel. Ælt godt. Tilsæt nu surdejen og ælt den ind i dejen. Tilsæt rugmel lidt af gangen til dejen ikke længere er klistret. Form 25 små rugbrød. Læg dem på et bagepapir og drys med mel. Lad brødene hæve i minimum 1 time.

20170219_110753

Bag brødene i en forvarmet ovn ved 210 grader i Ca 30 minutter. Brødene afkøles på en rist.

Brødene er velegnede til frysning.

 

2 meninger om “Mini rugbrød”

  1. Kan det passe at der skal 750 g rugmel i? Jeg fik kun 400 gram i, også var den ikke klistret mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *