Havretrekanter med blå birkes

IMG_20170130_143136_277

Her i huset er vi ret glade for kiks. Disse havretrekanter er et godt alternativ til sukker fyldte kiks.

Man kan spise disse trekanter uden noget, eller med ost, banan, syltetøj eller hytteost, det er kun fantasien som sætter grænser.

Du skal bruge:

  • 150 g havre mel,  det laver du selv ved at blende havregryn
  • 150 g havregryn, helst finvalsede
  • 1 spsk hørfrø, lige kørt igennem minihakkeren
  • 1 stor spsk blå birkes
  • 2 spsk solsikkekerner
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dl olie, jeg bruger rapsolie
  • 1.5 dl kogende vand

Bland alle de tørre ingredienser i en skål, tilsæt olien og rør godt rundt, så alt er dækket af olie. Kom den kogende vand i. Sammel dejen til 2 kugler.

Tag 2 stykker bagepapir, læg dejen på det ene stykke papir og læg det andet stykke over. Nu skal du rulle dejen flad i Ca 4 mm tykkelse.

20170129_140551

Skær dejen ud i stykker af Ca 5-8 cm brede og lange. Skær nu firkanterne til trekanter.

20170129_142217

Gentag med dejklump nummer 2.

Kom bagepapiret med trekanterne over på en bageplade og bag trekanterne i en forvarmet ovn ved 200 grader i Ca 20 minutter.

Køl trekanterne af på en bageriet.  Trekanterne opbevares i en kagedåse eller en anden lufttæt beholder.

IMG_20170130_063616_799

Her nydes en trekant med en skefuld hytteost og et drys frysetørret hindbær.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *