Appelsinlagkage


IMG_20170121_122404_456

Det der med lagkage, det er lidt af en videnskab. Jeg synes man ofte ender med at lave den samme.

Her er mit bud på en rigtig god lagkage.

Til bundene skal du bruge:
5 æg
120 g sukker
100 g mel
15 g kartoffelmel
1 tsk bagepulver
Start med at tage æggene ud i god tid, så de har stuetemperatur. Det gør æggemassen mere luftig og giver en mere luftig lagkagebund.

Del æggene, hviderne for sig og blommer for sig. Pisk hviderne stive. Pisk æggeblommer og sukker til det er lyst og luftigt. Det tager Ca 5 minutter. Bland mel, kartoffelmel og bagepulver. Si det i ægge massen, vend der i med en dejskraber. Vend æggehviderne i massen. Pas på med ikke at slå luften ud af æggene.

Smør bunden på en springform. Kom bagepapir i bunden af formen. Kom dejen heri, bank let. Kom kagen i en forvarmet ovn ved 175 grader i Ca 45 minutter. Du må ikke åbne ovnen de første 30 minutter. Køl kagen af på en rist før du skærer den fri fra formen.

20170120_202855

Bundene deles i 2.

20170120_204638

Kom den ene halvdel tilbage i springformen som er foret med kagefolie. Formen har jeg stillet på kagefadet.

Til appelsin moussen skal du bruge:
5 dl piskefløde
1,5 dl appelsinsaft (ca. 2-3 appelsiner)
Reven skal af en øko appelsin
2 bg pasteuriserede æggehvider
50 g sukker
1 tsk vanillesukker
2 spsk citronsaft
5 blade husblas

Opblød husblassen i koldt vand i 10 minutter.

Pisk fløden og vanillesukker stift. Vend flødeskummet med appelsinsaft og appelsinskal. Sæt på køl.

Pisk æg og sukker hvidt og luftigt/stift.

Tag husblassen op af vandet og kram vandet af. Smelt husblassen med citronsaft i en gryde.

Tag 1 dl appelsinskum og rør i den smeltede husblas. Vend det med det øvrige appelsinskum. Vend æggehviderne i appelsinskummet.

Jeg skærer appelsin filet og lægger på bunden af min kage.

20170120_212209

Jeg brugte 3 appelsiner.

20170120_213119

Kom appelsin moussen over bunden og læg den sidste bund over. Stil kagen i køleskabet og tilbered appelsin puré.

Du skal bruge:

1 øko appelsin

150 g sukker

1 blad husblas

Kom appelsinen i en gryde med Ca 1 dl vand. Kog appelsinen i Ca 1 time til den er mør. Hæld vandet fra. Del appelsinen og fjern kernerne.

20170120_203105

Tilsæt sukker og blend. Tilsæt husblas som er opblødt.

Kom blandingen over bunden og stil i køleskab.

20170121_115651

Fjern form og folie.

Pynt kagen. Jeg har pyntet med flødeskum, chokolade, ananas kirsebær og appelsin.

20170121_160655

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *