Lego-tema

IMG_20170120_135359_002

Når man er så heldig at eje en Lego kageform og Lego isterninge form, hvad er så mere oplagt end at lave et Lego-tema.

Jeg har bagt en grøn giftkage og overtrukket med fondant. Jeg har bagt fødselsdagsboller i mine mini rugbrøds forme og dekoreret dem med glasur i forskellige farver og pyntet med mini smarties så de ligner Legoklodser. Jeg har lavet små chokolade legomænd.

20161129_201836

Til giftkagen skal du bruge:

 • 500 gram margarine
 • 500 gram sukker
 • 4 æg
 • 2 tsk. vanillesukker
 • 2 spsk. mandelessens
 • 3 dl. sødmælk
 • Frugtfarve
 • 3 tsk. bagepulver
 • 500 gram hvedemel

Rør margarine og sukker blødt. Æg, vanillesukker og mandelessens tilsættes. Bland farve og mælk, og kom det i dejen. Mel og bagepulver blandes, og tilsættes til sidst.

Jeg har sprøjtet min silikone form med spray smør.

Dejen kommes i formen (der er dej i overskud, det kom i en lille bradepande).

Kagen bages ved 200 grader i Ca 40 minutter.

Når kagen er kold vendes den ud af formen.

Jeg brugte fondant til at dekorere kagen med. Fondant kan købes billigt i Tyskland. Jeg giver min fondant 5 sekunder i mikroovn.  Herefter ruller jeg den ud, jeg bruger flormelis hvis det klistre. Jeg smører ikke min kage op før jeg kommer fondant på. Fondanten trykkes let til i siderne, overskydende skæres væk. Jeg glatter ud med lidt vand.

20161129_185841

Til legoklodsbollerne har jeg brugt:

 • 2.5 dl lunken mælk
 • 50 g gær
 • 1 spsk sukker
 • 1 tsk salt
 • 75 g smeltet smør
 • 1 æg
 • Ca 500 g mel

Rør gæren ud i mælken, tilsæt æg, sukker og salt, rør godt. Kom smør i og ælt nu mel i lidt af gangen. Stil dejen til hævning i 30 minutter. Form små aflange pølser og kom dem i de små brødforme. Kom dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i 15 minutter.

Når bollerne er kolde kan de pyntes med glasur i forskellige farver. Inden glasuren er størknet sættes mini smarties på i farven som passer glasuren.

20161129_212437

Til de små legomænd har jeg brugt:

Mørk chokolade og mini smarties.

Jeg smelter min chokolade i mikroovn, 20 sekunder ud og røre, i mikroovn igen, gentag til chokoladen er smeltet. Jeg kommer 4-5 smarties i hver form og herefter chokolade. Bank formen blidt ned i bordet så chokoladen fordeler sig.

Stil dem i køleskab til de er størknet.

20161129_213253

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/madmedwinnie.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

2 meninger om “Lego-tema”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *