Børnefødselsdag og hvad skal børnene dele ud? Jeg synes ideen om, at lave et tema er ret sjovt.
Bamsefødselsdag er tema for opskriften i dag og i morgen.
I dag får du opskriften på disse søde bamseboller.
Til 16 stk skal du bruge:
Til vaniljecremen:
- 1 æggeblomme
- 1 spsk sukker
- 1 stor tsk vaniljesukker
- 1.5 dl sødmælk
- 1/2 stort spsk maizenamel.
Kom æggeblomme, mælk (gem en lille smule til at røre maizenaen ud i), sukker og vaniljesukker i en gryde, varm op under omrøring. Rør maizenaen ud i mælken du har gemt. Når mælkeblandingen koger, pisk da maizenaen i, lad det småkage i et par minutter. Kom cremen i køleskabet.
Til dejen:
- 1 kg mel
- 200 g sukker
- 1 tsk salt
- 1 tsk kardemomme
- 1 tsk bagepulver
- 200 g smør
- 7 dl kærnemælk
- 2 pakker gær (100 g)
Kom halvdelen af melet, sukker, salt, kardemomme og bagepulver i en skål. Smøret smuldres i melet. Lun halvdelen af kærnemælken i en gryde, pas på det ikke kommer i kog, så skiller det. Tilsæt resten af mælken og rør gæren ud heri. Hæld blandingen over i mel blandingen. Ælt resten af melet i. Stil dejen til hævning i 1 time.
Tril 16 boller, husk du skal gemme dej til øre og snude. Tril 32 ører. Sæt ørene på bollerne.
Pensel med sammenpisket æg. Sæt 2 rosiner i som øjne.
Kom bollerne i en forvarmet ovn ved 250 grader i Ca 4-5 minutter. Jeg sætter dem ret højt i ovnen, så de får farve. Jeg holder øje med dem undervejs. Nu skal der laves snuder. Tag en lille klump dej, som du maser flad. Kom en lille tsk vaniljecreme på fladen.
Luk dejen omkring cremen og form den til en kugle.
Når bollerne har taget farve tages de ud af ovnen. Nu sættes snuden fast på bollerne. Jeg brugte lidt æg til klister. Snuden skal IKKE pensles med æg. Så undgår man at de bliver mørke.
Kom nu bollerne i ovnen igen i Ca 8 minutter. Jeg skruer lidt ned for varmen, Ca 200 grader og sætter dem i midten
Når bollerne er kølet af kan de dekoreres. Jeg laver en glasur af flormelis, lidt kakao og vand.
Bollerne kan sagtens spises dagen efter.