Boghvedegrød

img_20170110_175757_247

Jeg synes det er så ærgerligt, at vi ikke spiser mere grød end vi gør. Grød er billigt, nemt og det kan være sundt.

Boghvedegrød er et sundt alternativ til risengrød. Boghvede som ikke er en kornsort har et lavt GI, det ligger kun på 39. DeT betyder, at det ikke påvirker blodsukkeret meget.

Til 4 personer skal du bruge:

  • 250 g boghvedegrød (4 dl)
  • 8 dl vand
  • 6 dl mælk
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk vaniljesukker eller pulver
  • 1/4 tsk kardemomme

Bring gryn og vand i kog under konstant omrøring. Tilsæt mælk, salt, vanilje og kardemomme, bring det i kog igen, skru ned og lad det simrer i Ca 20 minutter, rør i det jævnligt.

Jeg spiser min grød med valnødder, smør, sirup og et glas mælk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *