Fiskenuggets med hjemmerørt tatarsovs

img_20170108_191306_223

Det er ingen sag, at få familien til at spise fisk, når man serverer hjemmelavede fiskenuggets.

Jeg har en svaghed for den sovs der er i fiskeburgerne fra en meget kendt burger kæde. Jeg synes det er lykkes mig, at lave en som faktisk er bedre, og som passer perfekt til de hjemmelavede fiskenuggets.

Til nuggets skal du bruge:

I denne omgang har jeg brugt rødspættefilet. Man kan også bruge torskefilet. Jeg har brugt 2 pakker, det er 600 g.

Til beignetdejen har jeg brugt:

  • 300 g hvedemel
  • 75 g rugmel
  • 10 g salt
  • 3 spsk smeltet smør
  • 2 1/2 dl øl
  • 3 dl lunken vand
  • 3 æggehvider

Mel, salt og peber til at vende fisken i. Olie til stegning/friture, jeg bruger solsikkeolie, en hel liter.

Start med at blande mel og salt. Pisk herefter øl, vand og smør i melet. Det skal piskes godt, jeg bruger elpiskeren. Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen.

Nu er dejen klar til brug. Jeg klippede mine fiskefileter i mindre stykker. Stykkerne blev vendt i en blanding af mel, salt og peber. Herefter kommes fisken i dejen. Efter at være dyppet i dejen kom jeg dem i den varme olie. De skal ikke stege så længe. Når de har taget farve, tages de op og kommes på bagepapir.

Til tataren brugte jeg:

  • 100 g mayonnaisen
  • 100 g cremefraiche
  • 2 tsk dijonsennep
  • 50 g kapers finthakket
  • 50 g cornichoner finthakket
  • 1/2 rødløg finthakket
  • 3 spsk dild
  • 4 spsk Purløg
  • Salt og peber.

Rør alle ingredienserne sammen.  Smag til med salt og peber. Sovsen smager bedst dagen efter.

Til retten her serverede jeg butternutfritter og coleslaw.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *