Burgerboller især de hjemmelavede har en tendens til at blive bastante, men disse boller synes jeg bliver dejlig luftige.
Som alle andre familier, så elsker min familie burgere, men jeg synes det kan blive en dyr omgang hvis man skal købe burgerne ude i byen, og så er det sjovere at lave selv.
Laver man selv burgere, så kan man lige så godt gå all in, og bage brøddet selv.
Du skal bruge:
- 2 pakker gær
- 7 dl mælk
- 120 g smeltet smør
- 120 g sukker
- 2 tsk salt
- 2 æg
- Ca 1.6 kg mel
Start med at røre gæren ud i mælk. Tilsæt sukker og smeltet smør. Rør salt og æg i. Kom nu mel i, lidt af gangen.
Stil dejen til hævning i Ca 45 minutter.
Form Ca 12-16 boller af dejen. Tryk bollerne lidt flade. Pensel dem med æg og drys med sesam. Stil bollerne til hævning i 30-60 minutter.
Bag bollerne i 12 minutter ved 200 grader.