Halve æbler med ribsgele

img_20161223_133903_022

Familietraditioner, dem værner jeg virkelig meget om.

En af de traditioner vi har i vores familie juleaften, er de halve æbler med ribsgele.

Til 6 hele æbler skal du bruge.

  • 6 æbler (jeg bruger Cox orange)
  • 1 liter vand
  • 1.5 dl sukker
  • 1/2 spsk vaniljesukker

Start med at skrælle æblerne. Skær kernehuset ud af æblerne, jeg bruger spidsen på min skrælle kniv til det. Der skal være et fint hul i æblet, når man er færdig. Kom de halve æbler i en gryde med vand, sukker og vaniljesukker. Bring vandet i kog under låg. Når vandet koger slukker jeg, og tager gryden af pladen. Så får æblerne lov til at stå i vandet et par minutter. Jeg holder øje med dem hele tiden, så de ikke bliver så bløde, at de går i stykker. Herefter tager jeg æblerne over i en skål. Jeg køler væsken helt af, før jeg hælder det over æblerne. Nu skal æblerne på køl. Ved servering kommes en tsk ribsgele i hullet på æblet.

screenshot_2016-12-17-16-57-54-2


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/madmedwinnie.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *