Hvis man lige står og mangler en ekstra julegave eller lidt ekstra slik i slikskålen, så er disse hjemmelavede flødekarameller med salt et godt bud.
Disse karameller er slet ikke så svære at lave.
Du skal bruge:
- 100 g smør
- 2 dl fløde
- 3 dl sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 1/2 dl lys sirup
- 1/2 dl glykosesirup
- Flagesalt eller havsalt
Start med at smelte smøret i en tykbundet gryde. Tilsæt fløde, sukker, og og de to slags sirup. Bring det i kog, lad det koge i 20-30 minutter, rør i det undervejs. Massen skal nå en temperatur på 125 grader. Hvis du som jeg ikke har et slik termometer, så kan du tage et glas koldt vand, og dryppe lidt af massen ned i vandet. Bliver det hårdt, så har massen fået nok. Kom massen i et olie smurt fad. Drys lidt salt ovenpå massen. Lad det køle af, så kan det skæres i mundrette stykker. Stykkerne pakkes i cellofan eller mad papir.
Flødekaramellerne opbevares på køl.