Flødekarameller med salt

img_20161222_190731_746

Hvis man lige står og mangler en ekstra julegave eller lidt ekstra slik i slikskålen, så er disse hjemmelavede flødekarameller med salt et godt bud.

Disse karameller er slet ikke så svære at lave.

Du skal bruge:

  • 100 g smør
  • 2 dl fløde
  • 3 dl sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1/2 dl lys sirup
  • 1/2 dl glykosesirup
  • Flagesalt eller havsalt

Start med at smelte smøret i en tykbundet gryde. Tilsæt fløde, sukker, og og de to slags sirup. Bring det i kog, lad det koge i 20-30 minutter, rør i det undervejs. Massen skal nå en temperatur på 125 grader. Hvis du som jeg ikke har et slik termometer, så kan du tage et glas koldt vand, og dryppe lidt af massen ned i vandet. Bliver det hårdt, så har massen fået nok. Kom massen i et olie smurt fad. Drys lidt salt ovenpå massen. Lad det køle af, så kan det skæres i mundrette stykker. Stykkerne pakkes i cellofan eller mad papir.

20161222_182056

Flødekaramellerne opbevares på køl.

20161222_190222

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *